tamto Posted April 29 Report Share Posted April 29 Witajcie. Jestem w trakcie szukania kuchni. I niedługo pewnie będę orientował się w ofertach poszczególnych sklepów albo umawiał na rozmowy ze stolarzami. Na co warto jest zwrócić uwagę? I gdzie kupowaliście swoje meble kuchenne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kars Posted April 29 Report Share Posted April 29 Polecam zwrócić uwagę na jakość okuć (polecane sa blum, ale jest jeszcze wiele innych dobrych firm, polecam wcześniej sobie o nich poczytać, tak aby nie wybierac tych najtańszych i aby potem nie musiec ich co chwilę poprawiać), wszystko na szufladach. Szuflady są o wiele wygodniejsze niż otwierane szafki, dopłacisz trochę wiecej ale kuchnię użytkuje się przecież dość intensywnie oraz codziennie, tak więc będzie to pratyczniejsze. Popatrz jakie są wkłady i akcesoria do szuflad i tak sobie rozplanuj szerokości szafek i co w nich będzie. Ja kupowalem meble kuchenne w Leroy merlin, ze strony mozna ściągnąć sobie darmowy program do projektowania kuchni online i tak na szybko zaprojektować sobie kuchnię w domu w programie, można dzięki temu zorientować się ile taka kuchnia będzie kosztowala. Jeśli chodzi o jakość to jestem zadowolony, kuchnię mam już prawie 3 lata i nic się z nią złego nie dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
striped_flint Posted May 6 Report Share Posted May 6 Dla mnie projektowanie to jakiś kosmos, wolałam zdjąć sobie ten temat z głowy i zająć się innymi kwestiami, w których radzę sobie lepiej 😉 a adaptacja wnętrz powierzyłam fachowcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts