rys Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Dadzą radę bez problemu. W szyciu ważne jest machanie narzędziami, odpowiednie nawijanie nitki i dociskanie węzłów. Robisz to tym co masz pod ręką albo czym Ci wygodniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amfiprionka Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Pozwolę sobie odkopać temat Chciałabym poćwiczyć trochę szycie chirurgiczne, czy ktoś bardziej doświadczony mógłby powiedzieć mi jakie nici najlepiej wybrać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr167 Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Wiesz co no na pewno nici, takie jak np. tnąca 2-0,3-0 lub kłująca 3-0. W ogóle jeżeli szukasz sprzętu medycznego to się zorientuj np. w www.medseven.eu - warto też zaopatrzyć się w rękawiczki i tego typu produkty! Bo należy pamiętać też o tym, by w takiej sytuacji dbać o higienę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MASH Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Igła odwrotnie tnąca (oznaczona jako trójkącik skierowany do dołu), najlepiej w rozmiarach 2-0 (większa) do 4-0 (mniejsza) Jak do szycia skóry do krzywizna igły 3/8 koła - bardziej ergonomiczna niż 1/2 czy 5/8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszDylewski Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Ja od siebie polecam zestaw od www.skinpad.pro Kupiłem w grudniu i dość intensywnie uzywam i fajnie sie trzyma. Miałem okazję szyć na ludzkiej skorze i faktycznie dość dobrze odwzorowuje ludzką skóre. Polecam zestaw z narzędziami- mayo-hegar dobrej jakości a pęseta anatomiczna fajnie wspólpracuje z tą ich skóra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomvo Posted March 20, 2019 Report Share Posted March 20, 2019 Witam, Polecam super zestawy do nauki szycia chirurgicznego dla studentów medycyny i nie tylko. Największe zestawy na Allegro zawierające: • Sylikonowy pad wzmocniony siatką na plastikowej podstawie,• Zestaw narzędzi w praktycznym etui, • 10 x nylonowe nici , • 3 x skalpele. https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-nauki-szycia-chirurgicznego-7909280583 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts