-
Similar Content
-
By jabłkowiśniagruszka
Cześć. Jestem w 3 klasie gimnazjum, już po egzaminach, a przed wyborem profilu w liceum.
Do tej pory głównie byłam zdecydowana na pójscie w kierunku biol-chemu, a później kierunku lekarskiego. Marzyło mi się to i marzy mi się cały czas. Natomiast po głowie zaczęły chodzić myśli czy nie iść na profil matematyczny, z rozszerzonym:
a) WOS, Geografia
Fizyka, Informatyka
Myślałam w pierwszym wariancie o SGH i ekonomii, w drugim o AGH i informatyce
Jeśli chodzi znowu o biol-chem to tylko i wyłącznie lekarski, nie widzę żadnych innych możliwości w moim przypadku po tym profilu.
Lubię zarówno wszystkie zagadnienia związane z informatyką, ekonomią, po części ze sprawami gospodarczymi, a także uwielbiam kwestie medyczne.
Jeśli chodzi o biologię z niej jestem dobra, chemia przeciętnie. Matematyka czy fizyka również powiedzmy sobie szczerze umiarkowanie. Geografia czy WOS nie sprawiają mi żadnego problemu, ale to najmniej istotne.
Zastanawia mnie który z zawodów jest na tę chwilę najbardziej przyszłościowy,dochodowy? Ekonomista, programista czy może lekarz? Zawsze chciałam pomagać ludziom, jednakże chcę także poznać świat, mieć trochę młodości, czasu na imprezy, miłość, dziecko i wspaniałe życie.
Nie chciałabym całego życia spędzić w pracy, chcę pracować, żeby żyć, a nie żyć, żeby pracować - dlatego muszę podjąć jak najlepszą decyzję i mam nadzieję, że nieco podpowiecie!
-
By Pako1996
Witam serdeczenie. Mam problem, mianowicie dostałem się na lekarski do Bydgoszczy i do Łodzi i nie wiem co wybrać. Jakie są wasze opinie o tych uczelniach? Czym sie sugerować (oprócz odległości od domu)? Liczę na szybką pomoc
/Dołączam również pytanie czy ktoś wie jak wygląda sprawa przenoszenia się z tych uczelni do Wrocławia? Czy różnice z przedmiotami są na tyle małe że po roku można sie przenieść, czy może dopiero po dwóch albo wcale?
-
By m.olechowska
Uprzejmie informujemy i jednocześnie zapraszamy na VII już Warszawskie Seminarium Neurourologii, które odbędzie się 28 listopada 2015 r. w warszawskim Airport Hotel Okęcie.
Wydarzenie zostało zaplanowane z myślą o uczestnikach zainteresowanych tematyką z zakresu urologii, ginekologii i położnictwa, neurologii, neurochirurgii, rehabilitacji oraz medycyny rodzinnej. Już siódmy raz spotkamy się wszyscy razem, aby mówić o dolnych drogach moczowych. Powróciliśmy do korzeni – wspólnej dyskusji o nowych metodach leczenia, o tym jak poprawić opiekę nad pacjentami. Zaprosiliśmy do naszego grona przedstawicieli pacjentów, ponieważ jak powiedział Seneka – należy wysłuchać również drugą stronę. Jest to szczególnie ważne w przypadku leczenia schorzeń obniżających jakość życia. Ocena wyników leczenia powinna być dokonywana wspólnie przez lekarza i pacjenta. Właśnie temu poświęcona będzie jedna z dyskusji podczas tegorocznego Seminarium.
Kolejne sesje to systematyczny przegląd metod leczenia nietrzymania moczu – od zachowawczych do inwazyjnych.
Wzorem ubiegłego roku kontynuować będziemy sesję dla pielęgniarek, rozmawiając o wyłaniającym się nowym zawodzie – uroterapeutki. Będzie też, jakże popularna w roku ubiegłym, sesja poświęcona fizjoterapii. Chcemy zwrócić uwagę na fakt, że leczenie zachowawcze i fizjoterapia jest obecnie podstawą postępowania w nietrzymaniu moczu, według każdych wytycznych.
Warszawskie Seminarium Neurourologii będzie wyjątkowym wydarzeniem, okazją do wysłuchania polskich i zagranicznych wykładowców, światowych specjalistów z dziedziny urologii, neurochirurgii oraz ginekologii i położnictwa.
Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej Seminarium (www.neurourologia.pl) oraz do rejestracji.
-
By Karolina Mańkowska
#pielęgniarstwo #bydgoszcz #Łódź
Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na temat studiowania pielęgniarstwa w Bydgoszczy i w Łodzi. Wszystkie opinie, najlepiej ze strony osób już studiujących mile widziane
-
By Karolina Mańkowska
#pielęgniarstwo #bydgoszcz
Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na temat studiowania pielęgniarstwa w Bydgoszczy. Wszystkie opinie, najlepiej ze strony osób już studiujących mile widziane
-
Recommended Posts