Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Menopauza oraz wysokie ciśnienie

Featured Replies

Napisano

Witam Dziewczny! Słuchajcie mam 50 lat. Menopauza działa z ukrycia.... niby nic się nie dzieje czuję się OK ale... nadciśnienie i WYSOKA HEMOGLIBINA...17,5 co to znaczy? Co z tym zrobić? Powiem Wam że mam cykora... 

• 1 month later...
Napisano

Zauważyła, że od czasu menopauzy bardzo zmniejszyła mi się aktywność fizyczna. Po prostu nie chce mi się. Pomaga mi chodzenie na jogę i produkty z indyjskich ziół przygotowane zgodnie ze sztuką ajurwedy. Na przykład Ashwagandha - indyjski korzeń żeń-szenia, jedno z bardziej znanych i cenionych ziół w Ajurwedzie. Używana głownie w okresie nasilonego stresu, stabilizuje nasz nastrój. https://zielonysklep.com/kapsulki-ashwagandha-aurospirul

b0df3296ec75d0c8cfa5a0b7453c2d84.png

• 2 years later...
Napisano

Mi lekarz powiedział, że trzeba przed badaniem wypić chociaż szklankę wody, by rozrzedzić krew i by żyły były widoczne. Dlatego też hemoglobina jest wyższa.

A czy jak ktoś ma caly czas niskie ciśnienie przy meno pójdzie w górę? U mnie też zawały wylewy, ciśnienie wysokie a ja jakus odmieniec, bo niskie. Warto też zrobić badania przeciwzakrzepowe ( nie pamietam nazwy) w profilaktyce 40 + jest.

Warto jest rónież brać loremvit na menopauzę: https://loremvit.pl/produkt/menopauza/ Mi bardzo pomógl.

• 2 months later...
Napisano

Może warto pomyśleć o HTZ żeby przejść menopauzę bez takich problemów? Ginekolog powiedziała że można od razu z antykoncepcyjnych tabletek drovelis przejść właśnie na htz