Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podręcznik do Medycyny Sądowej - egzamin, wrocław

Featured Replies

Napisano

Witam

Jaki polecilibyście mi podręcznik do egzaminu z Sądówki we Wrocławiu? ...założenie jest proste - mała ilość stron i żeby dało radę go przeczytać w 1-2 dni... na zajęciach mieliśmy przegląd podręczników, zamówiłem sobie taki w dobrej cenie:

cbf6fadaea4c4596bffd19cdd73fe6ea.jpg

dobry wybór czy nie bardzo?

Co innego byście polecili? Może jakieś materiały z Prawa Medycznego jeszcze i Toksykologii ? Również zwięzłe :P

Napisano

No więc na zajęciach mówili, że wystarczy taka czerwona autorstwa Raszeja, Nasiłkowski, natomiast ta wyżej Jaklińskiego jest niby najlepszą książką z sądówki z jakiej się możemy uczyć. Jeszcze ta tłumaczona przez naszą katedrę i prof. Świątek jest najobszerniejsza i polecana dla "szczególnie zainteresowanych" Dr mówił, żeby unikać wszelakich ksiażek "dla prawników" i żeby się nie martwić :)

Napisano
  • Autor

Dobra, zamówiłem ten shit z fotki co wkleiłem :] ...wyniosło mnie to zaledwie 35 zł z przesyłką, więc jest to tak myślę lepsza opcja niż 2x tyle za dowolną inną książkę :] ...toksykologię zrobię z notatek z zajęć i z farmakologii, a prawo medyczne z jakichś prezentacji które ponoć są na stronie katedry dostępne :] Dzięki za rady ;)

• 5 months later...
Napisano

A jak oceniacie podręcznik DiMaio? Ostatnio trafił mi w ręce - jeszcze trochę czasu do sądówki mam, ale lubię mieć wcześniej książki, zapoznaję się z nimi ;)