Napisano 29 Wrzesień 201213 l comment_23890 Co powiecie o pytaniu z ropniem u tego faceta z gorączką? Wg mnie powinno być: nacięcie, drenaż, antybiotyk, a były tylko odpowiedzi nacięcie, drenaż, albo antybiotyk, a nacięcie i drenaż po ustąpieniu zapalenia ... Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201213 l comment_23891 "Czy lekarz może uderzyć pacjenta?" - ... i resztę testu rozwiązywałem z uśmiechem na twarzy Zgłoszenie
Napisano 30 Wrzesień 201213 l comment_23892 Blood racja, wiec jedyne co to pozostalo zaznaczyc bardziej prawidlowa odp;) Wydaje mi sie ze: naciecie i drenaz. W ogole mam wrazenie ze dosc duzo pytan bedzie anulowanych. Hehe, lekarz moze uderzyc pacjenta kiedy uzna to za stosowne Zgłoszenie
Napisano 30 Wrzesień 201213 l comment_23895 Jak widać unieważnili 4 pytania, a pytanie które przedstawiłem powyżej jest uważane za poprawne. Swoją drogą mam jeszcze jedno pytanie - może się mylę, czy aspiryna jest zaliczana do NLPZów? Zgłoszenie
Napisano 30 Wrzesień 201213 l comment_23897 174. Leczenie OZW, nie jest prawdą, że: - NLPZy są w OZW zakazane - aspiryna należy do NLPZów, więc jak mogą być NLPZy zakazane? Polskiej wersji jeszcze niema, należy poszukać testu na cem.edu.pl -> LEP -> in English Zgłoszenie