Napisano 6 Maj 20256 Maj comment_771981 Czy ktoś ma jakieś skuteczne sposoby na swędzenie skóry przy AZS w nocy? Przez to prawie nie śpię, budzę się co chwilę i jestem rano wykończona. Smaruję się kremem przed snem, ale i tak mam ochotę się drapać. Zgłoszenie
Napisano 6 Maj 20256 Maj comment_771984 Hej, Znam ten problem, u mnie też swędzenie nasila się wieczorem i w nocy. Przede wszystkim staram się nie przegrzewać – śpię pod lekką kołdrą, a temperatura w pokoju jest niższa niż w ciągu dnia. Na godzinę przed snem smaruję się kremem i zakładam bawełniane piżamy, które nie podrażniają skóry. Kiedy było naprawdę źle, spałam w cienkich rękawiczkach, żeby nie rozdrapać skóry. Do tego warto mieć pod ręką łagodzący preparat, który można nałożyć, jeśli swędzenie się nasila. Z produktów, które dobrze się u mnie sprawdzają, część znalazłam na stronie https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/. Mają preparaty na noc i na dzień, więc łatwiej dopasować coś do rytmu dnia. Ważna jest też regularność, bo bez tego nie widać efektów. Zgłoszenie