Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EURO 2012 i nasza reprezentacja - dyskusja

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Jak emocje po wczorajszym meczu? O ile obiektywnie patrząc wynik nie jest najgorszy (choć oczywiście mieliśmy po 1 połowie spore nadzieje na wygraną!) to bardziej przejmuje mnie to czy nasza drużyna teraz psychicznie jest spokojna i będzie umiała zagrać na 100% możliwości w meczu z Rosją.

A tu zdjęcie z wczoraj i strefy kibica:

euro12-98.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

nazwijcie mnie pesymistką - obstawiam, że my raczej z grupy nie wyjdziemy:) być może mam małą wiarę w naszych rodaków, ale nie spodziewałam się wczoraj, żebyśmy wygrali:P w sumie to się ciesze z tego remisu, bo mogliśmy przegrać (jakby sędzia tego spalonego uznał, to nie byłoby zbyt ciekawie:P).

Co do naszych dalszych meczów, no to cóż, z Rosją nie mamy specjalnych szans, z Czechami przegramy, ewentualnie uda nam się zremisować:)

Może ja się nie znam na piłce, ale na tyle, na ile po obejrzeniu wyciągam jakieś wnioski, to mam wrażenie, że u nas się za mocno skupiają na napastnikach - szukajmy kogoś kto będzie dobrze gole strzelał! - a zupełnie zapominamy o obronie, która moim zdaniem wczoraj strasznie nawalała. Oczywiście szacun dla Tytonia za obronę tego karnego:)

Napisano

Wg mnie zawodnicy - SUPER!, szczególnie Szczęsny - poświęcił się i uchronił naszą drużynę od kompromitacji. Sporo zastrzeżeń mam do kadry trenerskiej. Poddali się ogólnej tendencji "dmuchania w balon". Tak więc pan Smuda udziela się politycznie, bierze udział w reklamach - jednym słowem wg mnie zajmuje się nie tym, do czego został wyznaczony. Jest tak słabo obciążony i zaangazowany, że ma na coś jeszcze czas? Zbyt dużo uwagi poświęca realizacji zobowiązań zaciągniętych wobec mocodawców politycznych. O kompetencjach nie wypowiadam się, choć mam jakieś pojęcie - dwanaście lat grałem zawodniczo w pn.

Przedmuchany balon pękł i co widzimy - drużynę z ambicjami, ale kompletnie bez kondycji, słabą fizycznie. Gdzie ten zadziorny charakter np. u Wasilewskiego? Nie ma, bo brakuje pary! Wszyscy mogą się fizycznie przygotować, są pozytywnie agresywni, wybiegani, swobodni - nasi nie. Grają na innej planecie? Pan Smuda nie ma wsparcia w fizjologach, trenerach pomocniczych, psychologach i innych specjalistach od odnowy, kondycji...?

Nasz nieodżałowany Pan Górski cichutko pracował, w efekcie dał chwałę Polsce. Czy ta ekipa czerpała wzorce z Pana Kazimierza? Napewno NIE!

W odróżnieniu, ta ekipa lansuje się, pełno informacji kto to nie będzie na meczu, a to Putin, a to Komorowski...etc. Gubi się istotę, a akcent kładzie na blichtr, propagandę, promocję i medialny show! Promowane są akcenty polityczne, układowe, czyli najważniejsze są UEFA, Polski Związek Piłki Nożnej, ekipa z politycznego nadania, a nie POLSKA. Mam pytanie, pan Smuda np. ma Orzełka na koszulce, czy logo UEFA? A co mówi ustawa?

My Polacy jednak dalej mocno i ochoczo wspierać będziemy naszch polskich reprezentantów, choć więcej tu romantyzmu niż chłodnej, niemieckiej kalkulacji. Trzymajmy kciuki za POLSKĘ!

Napisano

Uważam że to była najlepsza polska kadra jaką w życiu widziałem

Niestety po bardzo fajnych i na wysokim poziomie fragmentach gry przychodził jakiś marazm i przestawali grać

Tak było we wszystkich trzech meczach...

Polska-Grecja

1 pierwsza polowa dobra 2 nie

Polska -Rosja

Dobrze , strzelili nam gola , słabo , strzeliliśmy gola , średnio

Polska -Czechy

Dobrze , nagle oni atakują , my jesteśmy ospali , nie gramy już tak jak na początku , oni nam strzelają , my słabo , my lepiej , koniec meczu

Może jest w tym trochę winy trenera ze jakoś oszczędnie dozował zmiany przez co kiedy schodziło z nas powietrze to zamiast wprowadzić ożywcza świeża krew nic się nie działo , albo 1 piłkarz się pojawiał

Napisano

aż mi szkoda ich:( bo wszyscy teraz po nich jadą, a mecz z Rosją wg mnie mieli zaskakująco dobry (jak na nasze polskie możliwości). Z Czechami niestety od mniej więcej 30 minuty gra była do d***, powiedzmy szczerze. Trochę pecha, może gdyby deszcz nie padała to byśmy mieli większą celność...teraz to już nie ma co gdybać. Wg mnie tym razem można jednak zaspiewać "Nic się nie stało":) Cieszmy się z tego, że dalej organizacja Euro jest u nas, co powoduje trochę zamieszania, ale i radości, emocji, pieniążków:P i innych pozytywów.

Ależ jednak wykrakałam, no:/

• 3 months later...
Napisano

Też sądzę, że w meczu z Rosją pokazali co potrafią. Nowy skład, młodzi, bez doświadczenia i zgrania a Rosjanom ledwo co pod koniec udawało się bronić. Jeszcze 15 min. dłużej a mogli by przegrać. Niestety, jak to przystało na nasza reprezentację - ostatnie miejsce w grupie i wypadli. Szkoda tylko, że George Summer (czyt. Grzegorz Lato) nie wyleciał ze stołka :(

Napisano

Proszę was, nic się nie stało? Prawda jest taka, że była historyczna szansa, która została zmarnowana. nigdy się już nie zdarzy, że będziemy losowani z pierwszego koszyka i los nam przydzieli tak śmiesznych rywali. Dostaliśmy w prezencie awans, najsłabszą grupę w historii i to wszystko zostało zaprzepaszczone. Dwa lata nadzwyczaj spokojnych przygotowań, pracy bez jakiejkolwiek presji i powolnego wałkowania ciasta. Ciasta, z którego wyszedł zakalec. Takiego dmuchania, głaskania i chuchania podczas Euro ze strony mediów nie miała żadna reprezentacja. Mieliśmy wszystko, a nie mamy nic. Nie będę dziękował Smudzie. Nie mam za co. Schematyczne stałe fragmenty, rzucony do przodu i osamotniony, biedny Robert Lewandowski, fatalne przygotowanie fizyczne... Przecież my dreptaliśmy. 20-30 minut gry, a potem nas nie było.

Nikt z piłkarzy nie miał jaj po meczu, żeby powiedzieć "daliśmy dupy". Były jakieś kłótnie o bzdurne bilety, pretensje do prasy itd. Tak powinny wyglądać wywiady po tak koncertowo spieprzonych meczach:

I to co mnie osobiście najbardziej uderzyło, degradacja polskiej flagi. Kilkanaście dni patriotyzmu na pokaz- tysiące flag, chorągiewek i innych gadżetów wylądowało na śmieciach. Gdzie są te wszystkie flagi 1 sierpnia, 1 września, 17 września? Głupie to i smutne na maksa

30s8qpe.jpg