Napisano 20 Kwiecień20 Kwi comment_775920 Czy w Skawinie znajdę kogoś, kto pomoże mi przestać analizować każdy ruch i wiecznie rozpamiętywać przeszłość? Mam problem z ogromnymi wahaniami nastroju i poczuciem beznadziei, a do tego tworzę w głowie nierealne scenariusze, które nie dają mi spać. Chciałabym wiedzieć, czy z takimi objawami powinnam uderzać od razu do psychiatry po diagnozę, czy zacząć od rozmowy z psychologiem. Zgłoszenie
Napisano 20 Kwiecień20 Kwi comment_775922 Poszukaj pomocy psychoterapeuty. Psychiatrę sobie odpuść jeżeli funkcjonujesz w miarę normalnie. Psycholog może jedynie pomóc w naprowadzeniu, gdzie powinieneś sie udać z tym, do psychoterapeuty czyj juz do psychiatry. Najlepiej psycholog kliniczny z 2 stopniem specjalizacji. Nie pozwól sie przypadkiem terapeutyzować psychologowi, bo on tego nie potrafi. Z tego co napisałeś, moim zdaniem najlepiej znajdź dobrego psychoterapeutę. Dobrego to znaczy po szkoleniu, z superwizją i najważniejsze, byś dobrze przy nim się czuł. W Skawinie taką pomoc uzyskasz w tym ośrodku zdrowia https://rcmskawina.pl/zakres-uslug/ Zgłoszenie