Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wracałem w tym roku z nad morza do Lublina PKP - 13 godzin w strasznych warunkach 

Nigdy więcej

Ja uważam tak samo, nigdy więcej inaczej niż samochodem nie jadę nad morze...

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 9.5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja prawka nie posiadam, ale samochodami innych jeździć lubię :D

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Ja prawka nie posiadam, ale samochodami innych jeździć lubię :D

Oj, to ja bym się bał wyjść na ulicę :)

Napisano

Jak będę mieć swoją furę, ładną, nową, wypasioną- to wtedy jazda to będzie przyjemność, a nie tylko użytkowanie ;p
Z resztą jestem przyzwyczajona do komunikacji miejskiej i jestem szczęśliwa, że mam jako takie połączenia spod akademika do centrum i na kliniki- jak mam stać w korkach samochodem, to wyjdzie mi na to samo. Zwłaszcza, że często jeżdżę jak baba i w dużym mieście jeździ mi się po prostu źle i stresująco.
Do tej pory do dojazdów dom-uczelnia, 200+ km, też samochodu nie potrzebowałam, chyba że trzeba było pół dobytku przewieźć, a nie malusią walizkę i reklamówkę ze słoikami.
Ale teraz PKP zlikwidowało mi połączenie, które było równie szybkie jak wybranie się w trasę samochodem i w dodatku tańsze >.<

Tak czy siak samochód jest głównie funkcjonalny, zwłaszcza dla kobiet ;p facet inaczej- będzie go pucował i jarał się, jak na autostradzie pobije rekord ;p ale nadal samochód to głównie wygoda.

Natomiast motocykle... tak, to już musi być pasja *_* jestem tylko "plecaczkiem", czyli pasażerem, ale wspierałam, wspieram i będę wspierać marzenie mojego chłopaka- przynajmniej jeżdżąc z nim wiem, że jest rozsądnym kierowcą, a nie tzw. "dawcą organów" (swoją drogą- bez sensu jest to określenie)

@hypersonic czym jeździsz? ;>

• 3 years later...
Napisano
  • Autor

Zależy to od kilku aspektów

-planowany okres użytkowania auta

-czy szczegóły konfiguracji są dla ciebie ważne (opcje, dobór kolorystyki materiałów itd)

-czy samochód jest narzędziem pracy/jak ważna jest niezawodność

-czy pracujesz na etat czy masz swoją działalność gospodarczą

Bez tych podstawowych informacji nie potrafię ci doradzić :)

• 2 weeks later...
Napisano
  • Autor

Mi również zdarzało się wypożyczać samochód z sieciowej wypożyczalni. 

Trzeba zwrócić uwagę na wysokość odpowiedzialności własnej lub jej brak (no excess), a przy odbiorze dokładnie obejrzeć auto opisując wszystkie widoczne uszkodzenia w protokole odbioru/dokumentując je fotograficznie.

Annazak to co z tym autem ? :) 

• 3 weeks later...
  • 3 years later...
Napisano

Wolę auto, a zwłaszcza w czasach pandemii nie wyobrażam sobie, aby poruszać się w inny sposób. Swoją drogą kupno i posiadanie auto to jedno, ale równie ważne jest znalezienie odpowiedniego mechanika. Nawet nie wiecie jak te trzy słowa:  serwis ferrari katowice, spędzały mi sen z powiek. Na całe szczęście po kilku miesiącach poszukiwaniach, znalazłem odpowiedni serwis, w którym mój samochód jest naprawiany, a usterki nie wracają.