Napisano 6 Maj 201312 l comment_26906 Prowadzę badania nad aktywnością fizyczną w ciąży. Jeśli czyta tą wiadomość Mama, która ma wolną chwilkę to proszę o wypełnienie anonimowej ankiety: http://www.interankiety.pl/interankieta/d6b7c94019f7f4103e366f6d34e3a22a.xml Z góry bardzo dziękuję Zgłoszenie
Napisano 28 Marzec 201510 l comment_31033 Podejmowanie umiarkowanych ćwiczeń fizycznych u kobiet w prawidłowo rozwijającej się ciąży jest nie tylko dozwolone, ale wręcz wskazane i korzystne dla mamy i dziecka. Gimnastyka w czasie ciąży może złagodzić niektóre dolegliwości ciążowe np. zmniejsza bóle kręgosłupa, skurcze łydek, nerwobóle, zapobiega obrzękom i żylakom, usprawnia trawienie i poprawia przemianę materii. Ponadto regularny wysiłek fizyczny sprzyja mniejszemu przyrostowi wagi i z pewnością pomaga w szybszym powrocie do sylwetki sprzed ciąży po porodzie. Zgłoszenie
Napisano 12 Kwiecień 201510 l comment_31109 Ja chodziłam na aerobic dla ciężarnych 2 x w tygodniu. Przynajmniej dopóki nie zaczęły się duszności. Codziennie min na 1 h spacer...choć teraz ta godzina w przełożeniu na dystans nie robi szału na basenie byłam też kilka razy i chyba zacznę znowu. Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201510 l comment_31118 Ja jestem w 20tym tygodniu i też uczęszczam od 12tego tygodnia na zajęcia fitness 2 razy w tygodniu "FIT MAMA" wzmacniamy na nich partie ciała, nie przemęczając się. Dodatkowo raz na jakiś czas wybieram się na basen. No i jak najwięcej spaceruje na świeżym powietrzu. Zgłoszenie
Napisano 18 Kwiecień 201510 l comment_31142 Ja również mogę polecić ćwiczenia w ciąży. ja ćwiczyłam od 12 tygodnia prawie do samego końca. A rezultaty mam do dzis. jestem piękna i moja figura nie ucierpiała. A moje dziecko tez uwielbia się ruszać. Zgłoszenie