Napisano 15 Kwiecień 201411 l comment_29498 Hej! proszę o poradę. Mam niedosłuch lekkiego stopnia i niedługo kończę studia medyczne. Pomimo braku trudności przy osłuchiwaniu za pomocą stetoskopu lekarz laryngolog odradził mi specjalizacje z interny i pediatrii. Jaka specjalizacja może być dla mnie odpowiednia? Pozdrawiam Zgłoszenie
Napisano 15 Kwiecień 201411 l comment_29500 Wiesz, aktualnie można kupić stetoskop z funkcją nagrywania dźwięku i odtwarzania (można podgłosić), także jakimś wielkim problemem lekki niedosłuch nie jest. Wg mnie dobra może być dla Ciebie radiologia, dermatologia, okulistyka, medycyna nuklearna, ortopedia i pewnie też ginekologia. No i oczywiście sądówka i patomorfologia, bo trupy i wycinki dźwięków nie wydają raczej Wszystko zależy od tego, co Ci sią podoba. Znajdź listę specjalizacji, pozaznaczaj co odpada i zobaczysz co zostanie Zgłoszenie
Napisano 27 Kwiecień 201411 l comment_29512 Zastanów się, czy zabiegówka, czy nie najpierw, przejrzyj sobie listę specjalizacji, popatrz, co ci na studiach najbardziej przypasowało. Może jakiś oddział cię zachęcił? A może zachęci na stażu? Specek jest dużo, nie wszyscy muszą być internistami czy pediatrami. Zgłoszenie
Napisano 7 Czerwiec 201411 l comment_29717 mam ten sam problem - ważne by było można wzmocnić głośność osłuchu. Pytanie dodatkowe - jaki typ protezowania używasz. To ważne - mało kto, jak szukałem stetoskopu dla siebie stetoskopu, wie o czym gada. Temat który może być dla ciebie przydatny: http://www.psps.pl/forum/viewtopic.php?t=38 Za chwile czeka mnie zakup nowego stetoskopu - (z racji kasy niestety) musi być stetoskop elektroniczny - pisz na priva może jak zwrócimy się do dystrybutorów, że chcemy kupić 2 szt. to dostaniemy jakiś rabat. Pozdr. Zgłoszenie
Napisano 11 Czerwiec 201411 l comment_29740 Dostałem inormacje od 2 dostawców - najpopularnieszy jest littmann elektoniczny 3100 model z tym, że brak mu opcji wyjścia na urządzenie zewnętrzne i droższy model 320 w nim jest podłączenie z z urządzeniem zewnętrzym przez Bluetooth. Wszystko jest cacy, kiedy nie nosisz aparatu a wzmocninie, które daje stetoskop wystarcza. Znalazłem na jakiejś stronie w "Stanach" stetoskop elektroniczny, który wyposażony jest w słuchawki nauszne - sprawa słuchawek wydaje mi się super, ponieważ przykryją całkowicie moj aparat w małżowinie - a w niej aparat słuchowy - to wyeliminuje pętle zwrotną. Kupić można ale wolałbym najpierw wypróbować - z tego co szukałem nie kupisz tego w Polsce. http://review-stethoscope.blogspot.com/2008/06/cardionics-e-scope-ii-hearing-impaired.html To co znalazłem jest rozwiązaniem, które nie dokońca mi się podoba - ale jest to stetoskop elektroniczny z wyjsciem na słuchawki - czyli tak jak wyżej słuchawki mogę podłączyć co spowoduję, że pętli zwrotnej uniknę, trochę głupio to bedzie wygladać iedy normalny stetoskop mam na szyji badam pacjenta a na uszach słuchawki. http://sklepdlalekarza.com/pl/stetoskopy-elektroniczne/177-stetoskop-elektroniczny-spirit-electronic-digital-ck-e600a.html Pytanie do wszytkich czy może ktoś jedzie do US w najbliższym czasie i miałby ochotę mi pomoc w przetestowaniu tegoż wynalazku? Zgłoszenie