Napisano 26 Kwiecień 201510 l comment_31226 Operowanie przegrody nosowej bez zbadania innych przyczyn chrapania jest moim zdaniem bez sensu trzeba pierw zbadać zapisać się do specjalistów oni zaczną odpowiednią kuracje dla was czy waszych bliskich. Trzeba pierw mniejszych kroczków i przechodzić do większych, jeżeli będą konieczne. Zgłoszenie
Napisano 3 Maj 201510 l comment_31403 Co sądzicie o tej metodzie? Polega ona na przesunięciu nasady języka do przodu w kierunku żuchwy co ułatwia przepływ powietrza i powoduje lepsze dotlenienie organizmu. Pacjent, u którego przed kilkoma dniami ją zastosowano, czuje się dobrze i odczuwa wyraźną poprawę. Zgłoszenie
Napisano 4 Maj 201510 l comment_31404 W ogóle to nie działa. Ponoć po relaksacji spa udaje się zredukować chrapanie u mnie lecz nie jest to kompletne wyeliminowanie nadal… Zgłoszenie
Napisano 13 Maj 201510 l comment_31487 Polecam użyć kropli na chrapanie, które usztywniają podniebienie czy mięśnie, które się rozluźniają w gardle podczas snu i wydobywa się dziwny dzwięk podczas naszego spania. Może warto zainwestować coś taniego za, nim będziemy ładować kasę w rzeczy, które mogą okazać się zbędne. Zgłoszenie
Napisano 14 Maj 201510 l comment_31492 Mój mąż też chrapie i to strasznie, czasami cięzko mi z nim wytrzymać w jednym łóżku . To tak: po pierwsze zmiana pozycji, z na wznak na spanie na boku - moj wtedy nie chrapie. Po drugie są takie plastry co się je na nos przykleja, nie wiem czy działają ale są. Zgłoszenie
Napisano 15 Maj 201510 l comment_31501 Jeśli chrapnie jest kwestią zmęczenia to samo po jakieś godzince ustąpi. Natomiast jeśli jest to choroba to już tylko specjalista pozostaje. Zgłoszenie
Napisano 20 Maj 201510 l comment_31553 No ja myślę, że jeśli ktoś nie chce pójść do specjalisty zbadać faktyczne źródło problemu to chyba mu tak bardzo nie zależy na rozwiązaniu. Takie krople być może pomogą w pewnym stopniu, ale trzeba dociec faktycznej przyczyny. Na pewno nie powinno się pić przed spaniem alkoholu. Zgłoszenie
Napisano 2 Październik 201510 l comment_32058 jedynie oczyszczajac przegrodki nosowe inaczej sie nie pozbedziemy chrapania ;p Zgłoszenie
Napisano 7 Listopad 201510 l comment_32497 To zależy jak też spisz Jeżeli na plecach to również może być przyczyną chrapania ;) Zgłoszenie
Napisano 8 Listopad 201510 l comment_32498 Chrapanie może być spowodowane wieloma czynnikami: zmęczeniem, złym ułożeniem, przegrodami nosowymi itp. Zgłoszenie