Napisano 17 Październik 201411 l comment_30320 Witam, Co prawda jestem jeszcze na studiach, ale docelowo chciałbym wyjechać pracować do USA. Znalazłem już trochę informacji o nostryfikacji dyplomu, egzaminach etc, poza jednym - czy kończąc specjalizację w Polsce, będzie ona uznana za granicą? Czy nie daj boże po zdaniu egzaminów trzeba dostać się na rezydenturę i robić tak naprawdę po raz drugi specjalizację? Czytałem sporo o tym jak trudno otrzymać miejsce na rezydenturze w USA, i znając życie nie dostałbym się na swoją "wymarzoną" specke, więc plan mam taki by zrobić ją w kraju. Zgłoszenie
Napisano 17 Październik 201411 l comment_30321 poza jednym - czy kończąc specjalizację w Polsce, będzie ona uznana za granicą? W USA nie będzie, musiałbyś zrobić rezydenturę już w Stanach. Czytałem sporo o tym jak trudno otrzymać miejsce na rezydenturze w USA, i znając życie nie dostałbym się na swoją "wymarzoną" specke, więc plan mam taki by zrobić ją w kraju. Liczba miejsc w programach rezydenckich jest większa niż liczba chętnych, więc każdy gdzieś się dostaje - niekoniecznie na wymarzoną specjalizację i nie koniecznie w prestiżowym programie. Niemniej jednak wszystkie programy rezydenckie, nawet te mało prestiżowe, trzymają niezły poziom i umożliwiają wykształcenie dobrego specjalisty. Zgłoszenie
Napisano 28 Październik 201411 l comment_30372 Prawda ze jest miejsc wiecej niz konczacych w Stanach szkole. Ale obcokrajowcow jest mnostwo ktozy chca sie dostac I musza byc dobrzy bo z nich nie kazdy sie dostanie Zgłoszenie