Napisano 4 Lipiec 201510 l comment_31686 Witam Przeszukałem co nieco, ale to co znalazłem i odpowiada na moje pytanie jest z 2009 roku. Otóż jak trudno jest przeniesć się z kierunku Lekarsko-Dentystycznego na Lekarski, i jak wygląda taki proces? Pytam dlatego, że rodzice (lekarze) mówią mi, że jest to bardzo możliwe, a ja niestety mam szanse jedynie na dostanie się na stacjonarny lekdent. To jest o ile nie złapię więcej punktów od 'skubańców' z OKE, ale na to nie liczę. Myslę tutaj głównie o Slaskim Uniwersytecie Medycznym w Zabrzu. W razie wątpliwosci uzupełnię post. Pozdrawiam i dziękuję za czas! Zgłoszenie
Napisano 16 Lipiec 201510 l comment_31782 W Poznaniu aby się przenieść ze stomy na lek, trzeba wziąć udział w rekrutacji i zostać przyjętym na lekarski. Następnie trzeba napisać podanie do dziekana aby umożliwił Ci kontynuowanie studiów od 2 roku, podanie o indywidualny tryb studiów bo niestety sporo przedmiotów jest do odrobienia. I następnie spiąć mocno pośladki i zapier**** by odrobić braki z 1 roku i 2 rok na raz. Na ŚUM'ie z tego co słyszałem, takie zabawy są nie możliwe ale myślę,że po prostu nikt nie odważył się spróbować. Zgłoszenie
Napisano 16 Lipiec 201510 l Autor comment_31784 W Poznaniu aby się przenieść ze stomy na lek, trzeba wziąć udział w rekrutacji i zostać przyjętym na lekarski. Następnie trzeba napisać podanie do dziekana aby umożliwił Ci kontynuowanie studiów od 2 roku, podanie o indywidualny tryb studiów bo niestety sporo przedmiotów jest do odrobienia. I następnie spiąć mocno pośladki i zapier**** by odrobić braki z 1 roku i 2 rok na raz. Na ŚUM'ie z tego co słyszałem, takie zabawy są nie możliwe ale myślę,że po prostu nikt nie odważył się spróbować. Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź. Zgłoszenie
Napisano 29 Lipiec 201510 l comment_31812 Tylko różnice programowe są trochę większe, więc licz się z tym, że mogą Ci nie zaliczyć roku na stomie. Ja tak miałem niestety... i musiałem lekarski od 1 roku zaczynać. Zgłoszenie