Napisano 5 Lipiec 201510 l comment_31696 Witam. Jestem tegorocznym maturzysta i mam pytanie odnoście specjalizacji.Czy jeśli skończe studia medyczne na śum w Katowicach to specjalizacje moge robić w dowolnie wybranym mieście?Czy tylko w Katowicach? Zastanawiam się również nad uczelnią medyczną i dlatego prosze was o rade.Czy uważacie , że Katowice to dobry wybór? Zgłoszenie
Napisano 5 Lipiec 201510 l comment_31698 Możesz gdzie chcesz. Chyba że chcesz na jakąś dermę albo oko, gdzie często ciężko tam, gdzie Cię nie znają. Zgłoszenie
Napisano 5 Lipiec 201510 l Autor comment_31699 Dermatologia i okulistyka to specjalizacje na które najtrudniej się dostać? A jak jest z chorobami wewnętrznymi czy chirurgią? O tym wszystkim dycydują punkty z LEKu? Zgłoszenie
Napisano 5 Lipiec 201510 l comment_31702 Nie wiem, czy na te najtrudniej, ale są oblegane i bardzo plecowe. Interna czy chirurgia spoko, tylko zalezy gdzie. W duzych ośrodkach na klinikach też jest tłok, za to W malych sami proponuja zatrudnienie. Kwestia to punkty z leku, ale na te nie trzeba ich mega dużo. Zalezy ile miejsc zarzucą w danym półroczu. Zgłoszenie
Napisano 5 Lipiec 201510 l Autor comment_31706 A czy ważne jest to, jaki uniwersytet medyczny się skończyło?Osoba po Warszawie i Rzeszowie ma takie same szanse na wybraną specjalizacje? Zgłoszenie
Napisano 7 Lipiec 201510 l comment_31717 W moim odczuciu na wynik LEK'u wpływa samozaparcie a nie ukończenie konkretnej uczelni. Na szansę dostania się na daną specjalizację zależy też region (to do jakiej OIL jesteś przypisany względem miejsca zameldowania) bo np w mazowieckim progi są wyższe niż innych. Zgłoszenie
Napisano 7 Lipiec 201510 l Autor comment_31719 ebe ,ale chyba specjalizacje można robić w jaki się tylko chce województwie?Czy nie? Zgłoszenie
Napisano 7 Lipiec 201510 l comment_31721 Można. Zapisujesz sie do danej oil tam gdzie pracujesz. Rozdanie rezek to kwestia urzedu wojewodzkiego bo oni daja hajs Zgłoszenie
Napisano 7 Lipiec 201510 l comment_31724 A nie jest tak że w niektórych izbach trzeba być dość długo wcześniej zameldowanym ? Zgłoszenie
Napisano 7 Lipiec 201510 l comment_31726 To było przy przyznawaniu stażu. Do stażu trzeba być zameldowanym w wielu izbach, bo rekrutacją na staz własnie izby się zajmuja Zgłoszenie