Napisano 11 Marzec 201610 l comment_33055 Witam, piszę z zapytaniem czy ktoś mógłby przybliżyć trochę korzyści jakie niesie pisanie prac naukowych (prócz oczywiście spełniania zainteresowań)? Ponieważ mam jeszcze ponad rok do końca studiów i co prawda interesuje mnie późniejsza praca naukowa, doktorat, ale do tej pory tak jakby "zbierałem podstawową wiedzę" ponieważ pisanie prac by napisać i publikować jak najwięcej, byle o czym,nie interesowało mnie za bardzo. I dlatego pytam póki jeszcze mam końcówkę nauki, by później nie żałować Zgłoszenie
Napisano 11 Marzec 201610 l comment_33057 1. Obycie ze "światem nauki" i umiejętność pisanie prac naukowych. 2. Stypendium. 3. Punkty do doktoratu. Zgłoszenie
Napisano 2 Kwiecień 20169 l comment_33147 Doktorantom też się przyda - znam osoby, które nie reprezentują sobą jakichś szczególnych talentów, a żyją z tego, że jeżdżą po konferencjach naukowych, publikują potem z tego nawet słabe artykuły, a na końcu koszą lepsze stypendia od tych co siedzą tylko w swoim grajdołku i dziubią pracę. Zgłoszenie