Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tatuaże a praca lekarza

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim, chciałam sie dowiedzieć czegoś na temat funkcjonowania i ewentualnych problemów lekarzy z tatuazami. Czy rzeczywiście bywaja jakieś problemy z podjęciem pracy przy posiadaniu tatuaży np. na przedramieniu? :D baardzo ważne, mam nadzieję ze wypowie się ktoś i będę miala jakiś punkt odniesienia, z góry dziękuję! :)

Napisano

Myślę że wiele zależy od :

-wielkości i charakteru tatuażu 

- specjalności

-osobistego podejścia pracodawcy

Osobiście znam lekarzy z tatuażami którzy z biegiem czasu zyskują nowe a nie likwidują stare, ale słyszałem też o ośrodkach gdzie makijaż/kolor włosów/stopień uprasowania fartucha ma duże znaczenie.

Napisano

Niestety w Polsce pokutuje jeszcze obraz kryminalisty z tatuażem. Ja akurat mam tatuaż w niewidocznym miejscu, więc mnie ten problem nie dotyczy, ale słyszałem o przypadkach, że był problem, aby dostać się np. na specjalizację bo osoba miała tatuaż na przedramieniu.

Napisano

Może to była spacka z plastycznej, a tatuaż był tani i ujowy :D Ale rozumiem problem, u nas nikogo z widocznym tatuażem nie ma, ale upierdliwość szefowej bywa przytłaczająca. Raz dostałam opierdol, że jestem "nieskromnie ubrana", bo miałam spódnicę w kwiaty pod fartuchem (zwykłą spódnicę bez koronki, długą do kolan)

• 2 months later...
Napisano

Myślę, że wydziarany pediatra to nie jest to, co rodzice pacjentów lubią najbardziej :P

Ale to zależy od miejsca tatuażu, nawet jeśli masz na przedramieniu to pod fartuchem sie schowa.

Postrzeganie ludzi z tatuażem przecież się też zmienia, choć wiadomo, ze nie u ludzi w wieku seniorskim, a więc raczej póki co naszych przyszłych pracodawców :)

• 3 years later...