Napisano 13 Styczeń 20179 l comment_34011 Czy wiecie jak wyglada sytuacja dla specjalistów chcących wyjechać do pracy w Wielkiej Brytanii? Jestem w trakcie specjalizacji z ortopedii w Polsce i zastanawiam się nad wyjazdem do UK po egzaminie. Podobno specjalista w Polsce nie jest równy specjaliście w UK. Czy można zacząć specjalizacje (w moim przypadku z ortopedii) na jakimś wyższym etapie czy trzeba zaczynać prace od poziomu stażysty? Zgłoszenie
Napisano 24 Styczeń 20179 l comment_34063 Hey, Jestem absolwentka CM UJ, od 7 lat jestem w szkocji i robie specjalizacje z chirurgii naczyniowej. SPecjalizacja w uk jest troche skaplikowana i nie da sie jej porownac do polski tak latwo. Trudno by ci bylo sie przeniesc , i musialbys na nowo zaczynac tutaj ( tz musialbys sie dostac a nie znajac systemu to jest bardzo trudne) z drugiej strony ukonczenie specjalizacji w pl nie koniecznie kwalifikuje cie to pracy na tym samym poziomie w uk . Chetnie moge z toba pogadac i ci wytlumaczyc co i jak - martamadurska@hotmail.com Zgłoszenie