Napisano 9 Luty 20179 l comment_34106 Hejo Pytanie ode mnie na dziś, które nie daje mi spokoju tak naprawdę od rana i wszędzie w internecie znajduję inną odpowiedź. Interesuje mnie rekrutacja na Śląski Uniwersytet Medyczny przykładowo, gdzie obowiązkowo wymagana jest matura z chemii i biologii na poziomie rozszerzonym, no to załóżmy, że napiszemy ją na 85-100%, w miarę tak, aby przejść. No i super, ale co jeśli nie rozszerszaliśmy matematyki, a sami z niej dostaliśmy załóżmy z podstawy 50-70%? Czy przy rekrutacji na medycyne, z pozoru niewymagana na maturze matematyka, może zaważyć o dostaniu się na ten kierunek? Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi Czy mimo to, że nie jest wymagana rozszerzona trzeba napisać podstawę też w górnych granicach? Pytam bo jestem totalną nogą z matematyki, za to chemia i biologia to mój konik. Zgłoszenie
Napisano 23 Luty 20179 l comment_34138 Wszystko jest napisane w zasadach rekrutacji każdej z uczelni. Jesli matematyka nie jest wymagana, to czy ją rozszerzysz czy nie, nie ma najmniejszego znaczenia. Liczą się tylko punkty z tych przedmiotów, które chce uczelnia. W przypadku iluś ludzi z taką samą punktacją, która jednocześnie jest progiem brane są pod uwagę inne rzeczy, ale to też zależy od uczelni. Na przykład w Poznaniu jest to średnia ocen, a w innym mieście określony wyniki z biologii. Zgłoszenie