Napisano 2 Kwiecień 20178 l comment_34250 5 godzin temu, maciekk21 napisał: @Dorian od której klasy liceum uczyłeś się chemii do matury? Jak ta nauka wygląda? jest piekielnie ciężko? Porównywalnie, trudniej niż rozszerzona matematyka? Uczyłem się 2 lata, ale tak naprawdę wydaje mi się, że rok spokojnie wystarczy (nawet 3 miesiące jakbyś bardzo się uparł). Wiele tematów już był o przygotowaniu do matury, poszukaj na forum. Zgłoszenie
Napisano 3 Kwiecień 20178 l Autor comment_34259 @Dorian a tak zupełnie z ciekawości, twoim zdaniem warto rozszerzać matematykę w liceum jeśli zamierzam iść na ŚUM, a sam za matematyką jakoś nie przepadam? Zgłoszenie
Napisano 3 Kwiecień 20178 l comment_34260 Matematyka uczy logicznego myślenia, czy się przyda poza tym? Niezbyt, no może trochę na biostatystyce, ale to tylko wtedy jak wybierzesz Zabrze. Zgłoszenie
Napisano 3 Kwiecień 20178 l Autor comment_34262 Warto tą matmę ładować jeśli mam duże opory? Chcę napisać jedynie dobrze podstawę. Zgłoszenie
Napisano 4 Kwiecień 20178 l comment_34263 Skoro wymagają w rekrutacji tylko biologii i chemii/matematyki, a chemia idzie Ci lepiej to nie ma potrzeby abyś też zdawał matematykę. Zgłoszenie
Napisano 4 Kwiecień 20178 l Autor comment_34267 Rozumiem, że was to może bawić, ale sami staliście przed wyborem dalszej drogi życiowej... Zgłoszenie
Napisano 9 Maj 20178 l comment_34391 Też uważam, że lepiej, abyś odpuścił sobie rozszerzenie z matmy. Ciężko mi się wypowiedzieć w kwestii twojej trudności z chemią, bo to akurat przedmiot, który zawsze mi podchodził, ale sądzę, że matma jest dużo trudniejsza od chemii (na rozszerzeniach). Na pewno łatwiej jest się wyuczyć schematów zadań maturalnych z chemii niż z matmy. Zgłoszenie
Napisano 9 Maj 20178 l Autor comment_34392 53 minuty temu, Astrocyt napisał: Też uważam, że lepiej, abyś odpuścił sobie rozszerzenie z matmy. Ciężko mi się wypowiedzieć w kwestii twojej trudności z chemią, bo to akurat przedmiot, który zawsze mi podchodził, ale sądzę, że matma jest dużo trudniejsza od chemii (na rozszerzeniach). Na pewno łatwiej jest się wyuczyć schematów zadań maturalnych z chemii niż z matmy. Długo nie pisałem, ale teraz mam jeszcze gorszy mętlik w głowie, a do rejestracji zostało około 10 dni. Jeszcze waham się między mat-fiz-inf, a biol-chem :/ Głównie przez problematyczną chemię, bo otworzyłem książki, od pierwszej klasy gimnazjum, wkuwam dzień w dzień i nic z tego mi nie wchodzi, ah... Zgłoszenie