Napisano 21 Czerwiec 20178 l comment_34577 Cześć! Jestem Ania i w tym roku planuję rozpocząć studia na kierunku lekarskim. Czy ktoś ze starszych mógłby podzielić się doświadczeniem, czy da się i jak pogodzić rodzinę z praktyką lekarską. Ja marzę o założeniu szczęśliwej rodziny - rodzina jest dla mnie priorytetem, jednak czy możliwe jest pogodzenie pracy lekarza z aktywnym życiem rodzinnym? Czy mogę liczyć jakieś wskazówki, może, jaka specjalizację wybrać? Nie ukrywam, że bardzo interesuje mnie i "przyciąga" tematyka lekarska, jednak nie mam żadnego lekarza w rodzinie, który mógłby mi opisać jak to wygląda w życiu, i dlatego największe wątpliwości mam właśnie dotyczące tej płaszczyzny życia lekarza. Dziękuję za podzielenie się doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich Zgłoszenie
Napisano 28 Lipiec 20178 l comment_34658 Na pewno można to pogodzić, jeśli chcesz to możesz wszystko Oby tylko pieniądze nie uderzyły do głowy Zgłoszenie
Napisano 3 Wrzesień 20178 l comment_34782 Dnia 28.07.2017 at 12:24, Janek12 napisał: Na pewno można to pogodzić, jeśli chcesz to możesz wszystko Oby tylko pieniądze nie uderzyły do głowy Tym co uderza do głowy jest właśnie brak pieniędzy i ciągła myśl jak je zdobyć. Praca lekarza nie przekreśla życia rodzinnego ale znacznie je utrudnia. Na ten antagonizm przeciw rodzinnemu gniazdku składa się kilka czynników: -wysokość pensji -obowiązkowe dyżury w większości specjalności Nie wiem na jakim etapie planujesz założenie rodziny ale regularne powroty do domu na 16 (jak w innej pracy) to perspektywa(jeśli już ) bliższa 40 niż 30- chyba że wybierzesz jedna z nielicznych specjalności bez dyżurów a mąż będzie stanowił główne źródło utrzymania rodziny. Zgłoszenie
Napisano 1 Luty 20205 l Autor comment_42865 Czy ktoś jeszcze mógłby podzielić się swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami? Tutaj, albo na priv. Każda wypowiedź jest dla mnie bardzo cenna. Niestety moje wątpliwości wracają do mnie co jakiś czas. Aktualnie jestem na 3. roku i zastanawiam się czy idę w dobrą stronę... Zgłoszenie