Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Charakterystyki Waszych ulubionych/najmniej lubianych nauczycieli akademickich

Featured Replies

Napisano

Niewątpliwie podczas studiów spotkaliście już zarówno nauczycieli akademickich, których bardzo polubiliście, oraz - z drugiego bieguna - takich, których serdecznie nie znosiliście, bądź po prostu takich którzy nie dawali się lubić.

Może coś o nich opowiecie (nikt nie musi też przecież podawać nazwisk, jeśli nie chce ;))?

Jeśli o mnie chodzi, z najbardziej lubianych wspomnę póki co 2 osoby:

- jeden z młodych asystentów w Klinice Hematologii, podczas zajęć z propedeutyki interny - sympatyczny, bardzo dobrze przygotowany do zajęć, posiada interesują barwę głosu (a podczas dłuuugich zajęć typu prelekcje to niewątpliwy atut), potrafił wytłumaczyć najtrudniejsze rzeczy w taki sposób że każdy je pojmował (czytaj: niekiedy bardzo łopatologicznie, czasami stosując słownictwo bardziej "kolokwialne" ;))

- profesor, prowadzący zajęcia z propedeutyki onkologii - mimo że zajęcia odbywały się w miejscu co najmniej mało przyciągającym (kaplica szpitalna umiejscowiona w loch..., ups, tzn. w piwnicy), swoją pasją i podejściem potrafił oczarować każdego (nawet zaspanych po zeszłonocnej balandze, którzy nie zdążyli wypić kawy), również bardzo sympatyczny człowiek

Z najmniej lubianych póki co 1 osoba, która pierwsza "wyskoczyła" z pamięci - jedna z pań doktor na zajęciach z fizjologii. Zadawała pytania, po czym z dzikim uśmieszkiem na twarzy słuchała części odpowiedzi, przerywała w połowie i mówiła swoje, mówiąc przy tym półgębkiem jakich to debilnych odpowiedzi udzielają studenci (choć często gęsto odpowiedzi pokrywały się z treścią książki)

Napisano

-ulubiony:

1. z pewnością asystentka z anatomii, wspaniała kobieta, ciekawie prowadziła ćwiczenia, wtrącając anegdotki ze swojej pracy, dużo tłumaczyła, rozumiała potrzeby studentów (:P), nie stresowała na ćwiczeniach, ogólnie wrażenie super:)

2. asystent z immunologii - świetnie prowadzi zajęcia, nie skupia się na superszczególikach typu "jaka cząsteczka przyłącza się do receptora %@*#^% w takiej a takiej sytuacji, a jaka w innej", potrafi dobrze zobrazować całość procesów, no i atmosfera na zajęciach jest bardzo miła:)

-znienawidzony:

1. pani profesor od chemii - zwyczajnie nie cierpię ludzi z przyklejonym do twarzy sztucznym uśmiechem, z którym potrafiła powiedzieć, że "pan/pani i tak nie zda tego egzaminu i ogólnie to jest za głupi/głupia na te studia", tłumaczyć jeśli potrafiła, to nie dała tego po sobie poznać, na wykładach czytała ze slajdów, egzaminu nawet nie skomentuję.

2. asystent z biochemii (pozdrówki dla Zbyszka) - obrzydził mi biochemię do takiego stopnia, że ciężko to sobie wyobrazić, niektóre aspekty tego przedmiotu naprawdę uważam za ciekawe i można by to lubić, ale nie w takiej formie. Na każdych zajęciach, mimo przygotowania, miałam dreszcze, że mnie spyta, zgnoi, wstawi sławetne -4, zwyzywa...koszmar. Nie spotkałam nikogo, kto by się o nim pozytywnie wypowiadał.

Napisano

ulubiony:

1. Profesor z biologii - jasne zasady, klarowny, a mimo że niektórzy nie zdali 3. terminu egzaminu, nie zdobyli wymaganej liczby punktów, to 'poszedł im na rękę', zorganizował dodatkowe koło i ponownie sprawdził prace;

2. Dr prowadzący radiologię na anatomii - no cóż, na pewno przystojny też był :D ale ciekawie prowadził wykłady, żartował itp. (chociaż ludzie z lat wyżej straszą, że na radiologii miły nie jest)

znienawidzony:

1. asystentka z chemii - mimo mojej całorocznej aktywnej pracy, niesprawiedliwie mnie oceniła.

Co do wymienionych przez Godzię: ten Pan od biochemii na mojej grupie wywarł megapozytywne wrażenie, z ostatniego pytania były same dobre oceny (4,5 i 5) :)

Napisano

Co do wymienionych przez Godzię: ten Pan od biochemii na mojej grupie wywarł megapozytywne wrażenie, z ostatniego pytania były same dobre oceny (4,5 i 5) :)

co on, zestarzał się przez rok? Albo usłyszał może nasz przebój i się zastanowił nad tym, co robi...:D