Napisano 27 Październik 201114 l comment_4486 Niewątpliwie podczas studiów spotkaliście już zarówno nauczycieli akademickich, których bardzo polubiliście, oraz - z drugiego bieguna - takich, których serdecznie nie znosiliście, bądź po prostu takich którzy nie dawali się lubić. Może coś o nich opowiecie (nikt nie musi też przecież podawać nazwisk, jeśli nie chce )? Jeśli o mnie chodzi, z najbardziej lubianych wspomnę póki co 2 osoby: - jeden z młodych asystentów w Klinice Hematologii, podczas zajęć z propedeutyki interny - sympatyczny, bardzo dobrze przygotowany do zajęć, posiada interesują barwę głosu (a podczas dłuuugich zajęć typu prelekcje to niewątpliwy atut), potrafił wytłumaczyć najtrudniejsze rzeczy w taki sposób że każdy je pojmował (czytaj: niekiedy bardzo łopatologicznie, czasami stosując słownictwo bardziej "kolokwialne" ) - profesor, prowadzący zajęcia z propedeutyki onkologii - mimo że zajęcia odbywały się w miejscu co najmniej mało przyciągającym (kaplica szpitalna umiejscowiona w loch..., ups, tzn. w piwnicy), swoją pasją i podejściem potrafił oczarować każdego (nawet zaspanych po zeszłonocnej balandze, którzy nie zdążyli wypić kawy), również bardzo sympatyczny człowiek Z najmniej lubianych póki co 1 osoba, która pierwsza "wyskoczyła" z pamięci - jedna z pań doktor na zajęciach z fizjologii. Zadawała pytania, po czym z dzikim uśmieszkiem na twarzy słuchała części odpowiedzi, przerywała w połowie i mówiła swoje, mówiąc przy tym półgębkiem jakich to debilnych odpowiedzi udzielają studenci (choć często gęsto odpowiedzi pokrywały się z treścią książki) Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201114 l comment_4492 -ulubiony: 1. z pewnością asystentka z anatomii, wspaniała kobieta, ciekawie prowadziła ćwiczenia, wtrącając anegdotki ze swojej pracy, dużo tłumaczyła, rozumiała potrzeby studentów (), nie stresowała na ćwiczeniach, ogólnie wrażenie super:) 2. asystent z immunologii - świetnie prowadzi zajęcia, nie skupia się na superszczególikach typu "jaka cząsteczka przyłącza się do receptora %@*#^% w takiej a takiej sytuacji, a jaka w innej", potrafi dobrze zobrazować całość procesów, no i atmosfera na zajęciach jest bardzo miła:) -znienawidzony: 1. pani profesor od chemii - zwyczajnie nie cierpię ludzi z przyklejonym do twarzy sztucznym uśmiechem, z którym potrafiła powiedzieć, że "pan/pani i tak nie zda tego egzaminu i ogólnie to jest za głupi/głupia na te studia", tłumaczyć jeśli potrafiła, to nie dała tego po sobie poznać, na wykładach czytała ze slajdów, egzaminu nawet nie skomentuję. 2. asystent z biochemii (pozdrówki dla Zbyszka) - obrzydził mi biochemię do takiego stopnia, że ciężko to sobie wyobrazić, niektóre aspekty tego przedmiotu naprawdę uważam za ciekawe i można by to lubić, ale nie w takiej formie. Na każdych zajęciach, mimo przygotowania, miałam dreszcze, że mnie spyta, zgnoi, wstawi sławetne -4, zwyzywa...koszmar. Nie spotkałam nikogo, kto by się o nim pozytywnie wypowiadał. Zgłoszenie
Napisano 29 Październik 201114 l comment_4509 ulubiony: 1. Profesor z biologii - jasne zasady, klarowny, a mimo że niektórzy nie zdali 3. terminu egzaminu, nie zdobyli wymaganej liczby punktów, to 'poszedł im na rękę', zorganizował dodatkowe koło i ponownie sprawdził prace; 2. Dr prowadzący radiologię na anatomii - no cóż, na pewno przystojny też był ale ciekawie prowadził wykłady, żartował itp. (chociaż ludzie z lat wyżej straszą, że na radiologii miły nie jest) znienawidzony: 1. asystentka z chemii - mimo mojej całorocznej aktywnej pracy, niesprawiedliwie mnie oceniła. Co do wymienionych przez Godzię: ten Pan od biochemii na mojej grupie wywarł megapozytywne wrażenie, z ostatniego pytania były same dobre oceny (4,5 i 5) Zgłoszenie
Napisano 1 Listopad 201114 l comment_4599 Co do wymienionych przez Godzię: ten Pan od biochemii na mojej grupie wywarł megapozytywne wrażenie, z ostatniego pytania były same dobre oceny (4,5 i 5) co on, zestarzał się przez rok? Albo usłyszał może nasz przebój i się zastanowił nad tym, co robi... Zgłoszenie