Napisano 21 Maj 201213 l comment_22422 Mateusz, ja np jestem zaskoczona, ile osób na naszym roku pali fajki (i to nie, że palili wcześniej i ciężko im teraz rzucić - co prawda tacy się zdarzają, ale to mniejszość - tylko zaczęli w którymś momencie studiów) - mimo że jestem dopiero na 3 roku to o skutkach palenia słyszałam już lekko na 10 przedmiotach (a pewnie więcej nawet). Dlatego nie rozumiem takiego pędu w stronę palenia wśród swoich znajomych - to ma być 'trendi' czy co? Myślę, że obrazki bardziej przemawiają do wyobraźni (a przynajmniej przemawiałyby na początku wprowadzenia - bo to taka "drastyczna" nowość, w końcu napis "palenie powoduje raka i choroby serca" opatrzył się już na pewno wszystkim, włącznie z niepalącymi). Zgłoszenie
Napisano 21 Maj 201213 l comment_22424 Hmm, ciekawe.. A u mnie na roku malo osob pali - moze 5-10%? Zgłoszenie
Napisano 21 Maj 201213 l comment_22425 Osobiście kurzę ho ho i jeszcze trochę. Uważam to za jeden z najpiękniejszych nałogów - dodaje klasy, uroku, relaksuje, pozwala odizolować się na chwilę od wszystkiego (w szczególności gdy trzeba wychodzić poza strefę niepalących) a z drugiej strony jest bardzo towarzyski, bo nic tak dobrze nie zbliża ludzi do siebie, jak wspólny papieros. I wiem co mówię, osobiście mam porównanie - w końcu kiedyś nie paliłem, a i rzucić się udało na jakiś czas Po za tym uwielbiam to delikatne muskanie dymu w gardle, tchawicy i jego rozchodzenie się po płucach. Rozkosz:) Co nie zmienia faktu że boję się raka. Nie drastycznych obrazków zniszczonych płuc, śmierdzących ubrań, krzywych spojrzeń ludzi przy których palę, żółtych palców, trzęsących się rąk przy dłuższym niepaleniu. Boję się raka, a sprawą która przeszkadza mi akurat teraz, to trochę słabsza wydolność fizyczna. Za piłką nie pobiegam już niestety tak długo jak kiedyś Zgłoszenie
Napisano 21 Maj 201213 l comment_22427 Rys, chyba musimy rozważyć usuniecie Twojego postu, bo przynajmniej do połowy kusi nawet niepalących;) A nie przeszkadza Ci/Wam to, ze po fajce... śmierdzi (się)? Zgłoszenie
Napisano 22 Maj 201213 l comment_22432 Nie żebym namawiał do palenia - jak najbardziej jestem przeciwny;) Dlatego uważam że trzeba próbować wielu akcji i kampanii społecznych, któraś w końcu, a może wszystkie razem, zadziałają. Ale podkreślam z całą mocą, że moim skromnym zdaniem, należy skupić się przede wszystkim na ukazywaniu pozytywnych skutków niepalenia. /Smród? Może odstraszać niepalacych, chociaż czasami i mnie dusi, gdy ktoś obok odpali najtańszą ukraińską machorkę q: Zgłoszenie