Napisano 27 Sierpień 201213 l comment_23387 http://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja/artykuly/611212,reforma_ksztalcenia_lekarzy_mniej_miejsc_na_studiach_oraz_nieuznawanie_kwalifikacji_za_granica.html Czy ktos slyszal cos na ten temat? Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201411 l comment_30475 Podbijam ten temat. Slyszalam ostatnio od kolezanki, ze LEK nie jest nostryfikowany w Unii Europejskiej. Czy ktos doswiadczony w tej materii moze sie wypowiedziec? Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201411 l comment_30476 Z tego co wiem kwestia zmiany nazwy niosła za sobą potrzebę dodania pewnych aneksów(w traktacie akcesyjnym był LEP) które albo już zostały dodane bądź ma to mieć miejsce niebawem. Problemem jest brak stażu w trybie "5 letnim" - jeśli już zastanawiamy się nad aktualnymi problemami Zgłoszenie
Napisano 26 Listopad 201411 l comment_30479 Problemem jest brak stażu w trybie "5 letnim" - jeśli już zastanawiamy się nad aktualnymi problemami Z punktu widzenia pracy w Unii nie jest to żadnym problemem. Zgłoszenie
Napisano 26 Listopad 201411 l comment_30484 Tak ? W którejś z witryn medycznych chyba na mp czytałem że pociąga to za sobą obowiązek odbycia stażu na "nowym rynku pracy" - tak jak było w starym toku np z Wielką Brytanią gdzie polski roczny staż nie był równy ich FP w odróżnieniu od reszty rynków gdzie od razu można było rozpoczynać specjalizację. Ale tak jak napisałem opieram się jedynie na informacjach wyczytanych w mediach. Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201411 l comment_30497 Spoko, ale czy jest ktoś, kto zdawał już LEK i jednak pracuje normalnie za granicą bez żadnych problemów? Pytam tylko o ramy UE jak coś. Nie chodzi mi o wiedzę zasłyszaną, tylko konkretny przykład. Zgłoszenie