Napisano 22 Październik 201213 l comment_24191 Usłyszałem ostatnio, że międzynarodowy program Erasmus jest z uwagi na kryzys i nieujęcie go w budżecie Unii w stanie likwidacji... Na wiki nic nie znalazłem - czy to prawda? Zgłoszenie
Napisano 23 Październik 201213 l comment_24203 Nie mam żadnych pewnych informacji, ale też czytałam taki artykuł. Natomiast wiem, że u nas w tym roku wręcz wypychali ludzi na erasmusa - wystarczyło niemalże przyjść i zgłosić chęć i można było jechać. Dosyć nietypowa sytuacja, więc może coś jest na rzeczy. Zgłoszenie
Napisano 26 Październik 201213 l comment_24239 Godzia, u nas w tym roku zrobiono dodatkową rekrutację na Erasmusa, ponieważ zwyczajnie chętnych nie było, bo ludzie wyjeżdżać nie chcą, a stypendium dość wysokie (my w końcu dostaliśmy po 412 euro do krajów I grupy, czyli najdroższych, w tym roku jest ponad 500). Oficjalne stanowisko Komisji Europejskiej: http://ec.europa.eu/education/news/20121005b_en.htm ; czyli właściwie nie wiadomo co z programem, ale nie jest powiedziane, że to na 100% jego koniec. Zgłoszenie