Napisano 26 Październik 201213 l comment_24242 Jak wyżej w temacie, zastanawiam się czy są wśród Was entuzjaści podróżowania stopem bądź tanimi lotami, pociągami itp? Ja bardzo chętnie skłoniłabym się ku takiemu wyjazdowi, ale poszukuję wsparcia. Pzdt i czekam na jakieś info od Was Zgłoszenie
Napisano 11 Grudzień 201213 l comment_24833 Mnie się marzy Turcja własnym autkiem. Słyszałem że tam nawet z psami wpuszczają łatwiej niż do Bośni. Zrobić pełny objazd, spać w przypadkowych hotelach. Zgłoszenie
Napisano 11 Grudzień 201213 l comment_24834 Ja jechałem pociągiem(nie lokalnym tylko takim na dalekie trasy ) raz w życiu i mi wystarczy Co do podróży to marzy mi się przelot na Alaskę , tam wypożyczenie auta( ale nie jakiegoś europejskiego czy ogólnoświatowego a coś klasycznie północnoamerykańskiego) po przekątnej przejazd przez Kanadę tak by do stanów wjechać w stanie Maine albo NY i znów ukosem przez stany by skończyć podroż w Kalifornii Podróż jak kino drogi , z postojami na trasie czasem na dzień czasem na dwa , noclegi raczej zaplanowane w hotelach /motelach/B&B Tak by zobaczyć jak najwięcej miejsc ciekawych przyrodniczo- 1 podróż rożne biomy Ale także różnych lokalnych atrakcji typu jakiś festiwal pomarańczy gdzie cale miasteczko jest przystrojone i można chodzić z koszami i je zrywać samodzielnie , największy spinacz biurowy świata i tym podobne ( tak ogólnie wnioskując z prasy i filmów na Travel channel można odnieść wrażenie iż społeczności tamtejsze maja chęć posiadania czegoś niezwykłego- latarnia morska pośrodku lądu albo największego , a u nas jak Świebodzin chciał mieć to racją był tylko śmiech ) Taka wycieczka to miesiąc albo półtora minimum wiec pracując będzie ciężko o taki urlop , na studiach ok tylko że potrzeba jeszcze kasy na tę wyprawę kwota >20 tys na osobę to nie przesada a to eliminuje studia i przemawia za okresem gdy już będę pracować Wiec trochę błędne koło Mam nadzieje że się uda kiedyś , jeśli nie w tej formie to lekko zweryfikowanej np tylko stany po przekątnej albo tylko kawałek stanów : z Kalifornii trochę w głąb i tyle Ale trzeba mieć marzenia , to jest w miarę realistyczne z podróży motocyklem śladami dzienników motocyklowych zrezygnowałem http://medfor.me/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png Zgłoszenie
Napisano 22 Lipiec 201411 l comment_29916 Polecam na studenckie czasy wyprawę pociągiem po Europie z Inerrrail! Zgłoszenie
Napisano 25 Lipiec 201411 l comment_29933 Na wycieczke autem polecam Litwe, Lotwe, Estonie, a dla chetnych i kawalek Finlandii promem Drogi niezle, hotele niedrogie, jedzenie dobre. Ja tak spedzilam dwa tygodnie po czwartym roku i jestem zachwycona. Malo turystow, mozna poogladac naprawde urokliwe miejsca, male miasteczka. A i porzadna galeria handlowa w stolicy sie znajdzie. Zgłoszenie
Napisano 13 Styczeń 201511 l comment_30654 Stopem to tak niekoniecznie bezpiecznie, no i wiadomo, że większa paczka się w ten sposób nie zabierze, bo mało kto zgodzi się podwieść wszystkich. Lepsze byłoby chyba to, co my zrobiliśmy po maturze, czyli wynajęcie autokaru. Kolega znalazł dobrą ofertę w biurze podróży AviaTourTravel. Nowiutki autokar, z kierowcą, zawiózł nas, gdzie chcieliśmy, na jak długo chcieliśmy, w ogóle było bardzo miło i fajnie. Sami sobie wszystko organizowaliśmy, mówiliśmy mu, gdzie ma jechać i jechał. Koszty wcale nie były bardzo duże, bo jechała nas prawie cala klasa, prawie 20 osób. Z tego co pamiętam, to za ten autokar zapłaciliśmy coś około 50 złotych od łebka, a i przespać się w nim można było i zjeść w trakcie jazdy. Zgłoszenie