Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najlepszy rok na medycynie?

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który rok na medycynie jest najlepszy?

• 1.
      5%
      1
    • 2.
      27%
      5
    • 3.
      22%
      4
    • 4.
      22%
      4
    • 5.
      11%
      2
    • 6.
      11%
      2

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano
SaNataANa, nasze zajęcia są w zasadzie też nieinwazyjne, tylko mnie nudzi słuchanie po raz kolejny (bo to było już i na biologii molekularnej, i na biochemii częściowo, i chyba na biologii medycznej też - no ile można to tłuc?) o chromosomach, prążkach, barwieniach etc, i to przez 4 godziny. Tyłek boli od siedzenia ;)

no to rzeczywiście programy się bardzo różnią, bo my nie mieliśmy tysiąca różnych biologii. No i genetyka tak na dobrą sprawę była tylko na biologii na 1 roku, dużo już się zapomniało, i na egzaminie nas nie obowiązywała. Dziwnie macie w tym Lublinie, jednak dobrze być we Wrocławiu (przynajmniej czasami).

Mateusz Palczewski - tego mi było trzeba, dzięki! A co do nauki z zajęć na zajęcia... gdyby tylko czasu było więcej.

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 33.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nie no, słuchajcie, może dadzą z 2 stanowiska rezydenckie więcej na województwo, a resztę załatwiajcie sobie sami Może nagle połowa absolwentów zostanie wręcz "zmuszona" to robienia specki w ramach w

• 6 jest najlepszy - bo to już koniec tego koszmaru

• Mnie się najbardziej podobał 4 i 5, bo był (u nas) duży przekrój oddziałów na których mieliśmy zajęcia (gastrologia, kardiologia, hematologia, endokrynologia, nefrologia), na 5 była spoko zimowa sesja

Napisano

Dobrze poczytać Wasze posty i mieć pojęcie jak ten 6-letni program wyglądał (jakoś na co dzień nie ma czasu sprawdzić i porównać). Faktycznie patrząc teraz na Wasze przeżycia mogę powiedzieć, że my na I roku jednak teraz robimy więcej przedmiotów... I nie wiem, czy to jest takie dobre rozwiązanie, nie do wszystkiego można się należycie przyłożyć ze względu na brak czasu. Biol mol, anatomia, chemia, biochemia, parazytologia, histologia, 'humanistyczne'... Wszystko na I roku. A teraz sesja i człowiek nie wie za co się brać :D

Napisano
Dobrze poczytać Wasze posty i mieć pojęcie jak ten 6-letni program wyglądał (jakoś na co dzień nie ma czasu sprawdzić i porównać). Faktycznie patrząc teraz na Wasze przeżycia mogę powiedzieć, że my na I roku jednak teraz robimy więcej przedmiotów... I nie wiem, czy to jest takie dobre rozwiązanie, nie do wszystkiego można się należycie przyłożyć ze względu na brak czasu. Biol mol, anatomia, chemia, biochemia, parazytologia, histologia, 'humanistyczne'... Wszystko na I roku. A teraz sesja i człowiek nie wie za co się brać :D

powiem Ci, że po 3 latach (no, 2,5 roku), kiedy wiem jak to wygląda, to nigdy chyba nie zdecydowałabym się na ten "nowy system"... Naprawdę nie wiem, jak oni wam to zorganizują na późniejszych latach, ale wielu naszych prowadzących było dość zgodnych w tym temacie: mamy dziękować rodzicom, że się wcześniej o nas postarali, sobie, że się dostaliśmy w starym systemie, a ci, ktorzy wymyślili tę pożal się boże reformę, sami sobie kopią grób, bo w końcu będziecie ich kiedyś leczyć, a prawdopodobnie będziecie też srogo przeklinać te studia.

Napisano

ja chyba odwołuję swój poprzedni głos - może i zajęcia są fajne, ale takich dupnych egzaminów w takim stężeniu to jeszcze nie było - patomorfa, farma, genetyka i derma na okrasę to stanowczo za dużo świństwa w jednym roku. Jedne endokryny jakoś ratują sytuację. Pod względem egzaminów to najfajniejszy był jednak rok nr 3 :)

Napisano

powiem Ci, że po 3 latach (no, 2,5 roku), kiedy wiem jak to wygląda, to nigdy chyba nie zdecydowałabym się na ten "nowy system"... Naprawdę nie wiem, jak oni wam to zorganizują na późniejszych latach, ale wielu naszych prowadzących było dość zgodnych w tym temacie: mamy dziękować rodzicom, że się wcześniej o nas postarali, sobie, że się dostaliśmy w starym systemie, a ci, ktorzy wymyślili tę pożal się boże reformę, sami sobie kopią grób, bo w końcu będziecie ich kiedyś leczyć, a prawdopodobnie będziecie też srogo przeklinać te studia.

Zgadzam się z Tobą. Dlatego każdą wolną chwilę, kiedy wiem, że jeszcze nie padam z nóg i mam w miarę trzeźwy umysł, staram się robić coś, co prawdopodobnie zrobiłabym gdybym miała więcej czasu...

Cóż, zobaczymy jak to będzie. 

W ogóle czy ktoś się orientuje jak z miejscami specjalizacyjnymi dla nas i dla tych 6-rocznych, co wystartowali rok temu? Wyjdziemy równocześnie i będzie walka w kisielu?

Napisano

A nie jest tak ze obecny 2-gi rok bedzie jeszcze robil staz i tak na prawde walczyc w kisielu bedzie dopiero z ludzmi z roku po Was?

W kazdym razie zycze wszystkim wiele pomyslnosci w tej sytuacji i spokoju o ile jest mozliwy :)

Napisano

Aktualny 2 będzie na 6 to oni na 5 , oni na stażu ci na 6 , i nagle oba roczniki do walki o rezki

Ja widzę to tak

Napisano
A czy to nie jest tak ze obecny drugi rok jest juz tez wedlug nowego systemu?

Na szczęście nie jest. Mój rocznik tj. 2011-2017 jest ostatnim "normalnym" rocznikem.

I to My + rocznik 2012-2018 będziemy mieli zajebisty start w życie zawodowe. Osobiście już się nie mogę doczekać! :mad:

Napisano

No wlasnie, Was (obecny 2. rok) wyprzedzi obecny rok 1. bo skonczycie tak samo ale oni nie beda miec stazu i oni pierwsi zaczna specki. Wasz rok za to spotka sie z rokiem dwa lata mlodszym - zgadza sie? Masakra..

Bedzie good :) bedziecie o dwa lata madrzejsi, a oni nie dosc ze po nowym systemie to jeszcze po dwa lata krotszej nauce;)