Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wrażenia po LEKu (luty 2013)

Featured Replies

Napisano

Na świeżo... Jak wasze wrażenia?

Czyżby troche poziom trudności podnieśli? Niektóre pytania budziły moją autentyczną złość, że dotyczą tak bzdurnych kwestii.

Różnica między ChAD I i ChAD II? Bardzo ważne... nie wnikam, że nie wiedziałem nawet, że są dwa typy ;)

pozdr

Napisano

U nas na psychiatrii wspominali o tym jako "bardzo istotnym elemencie diagnostycznym" i rozróżniali ChAD I (z manią), ChAD II (z hipomanią) i ChAD III (z napadami hipomanii lub manii wywołanymi lekami) - ale po pierwsze miałem zajęcia w klinice pani prof. Rabe-Jabłońskiej, a po drugie pamiętam to, bo jestem niedawno po zajęciach - nie wiem jak to będzie z moją wiedzą bezpośrednio na LEKu, za rok...

Napisano

mnie natomiast negatywnie nastroiły wszędobylskie reumaty. Jak ktoś się tylko tego uczył, to był zadowolony, ale czy przypadkiem Interna to nie coś więcej niż RZS, ŁZS? 

Ginekologia też jakaś taka jakby "dziwna"....a co do wspomnianej psychiatrii - mojej ulubionej dziedziny. Pytania w stylu: picie ze znajomymi to jaki rodzaj picia, określenie pacjenta jako "niebezpiecznego" (po co tam były te cudzysłowy? że mamy tego dosłownie nie brać? ) i inne uważam, że to tak trochę nie na egzamin, który powinien sprawdzać wiedzę ogólną...

Napisano

Pojawiły się jeszcze pytania pt." Najmniej prawdopodobny objaw w danej chorobie" - w pediatrii, coś co najrzadziej i w innym pytaniu też było coś w tym stylu - a kto się uczy co jest najrzadziej??

Te cudzysłowy też mnie zdenerwowały. Czy nie można podaczas tego egzaminu używać języka medycznego?
I dlaczego musimy się zastanawiać co układający pytanie miał na myśli? 
Coraz większa loteria na tych egzaminach...

Napisano

a i jeszcze to cudowne pytanie mikrobiologiczne z pierdyliardem bakterii. Jak je zobaczyłem, to od razu sobie darowałem rozwiązywanie :)

Napisano

Moje odczucia są mieszane - na niektóre pytania się wściekam, niektóre były naprawdę fajne. Ogólne wrażenie - trudne tak jak ostatnio i na poprawę raczej bez szans Się na nas uwzięli...

Napisano

a ja mam pytanie co odnosnie zastrzegania pytan poprzez strone cemu? jak mam niby to zrobic skoro nie udostepniaja pytan:) w regulaminie leku jest owszem formularz zastrzegania ale co dalej? smiechu warte :-P

Napisano

przypomnialo mi sie pytanie o dodatkowe sutki :-P  to bylo dobre, podobno, czego sie wlasnie dowiedzialam z wikipedii czesto sa mylone ze znamionami, a jednak LEK ksztalci bo wczesniej w zyciu o czyms takim nie slyszalam :???: