Napisano 23 Luty 201313 l comment_26085 Na świeżo... Jak wasze wrażenia? Czyżby troche poziom trudności podnieśli? Niektóre pytania budziły moją autentyczną złość, że dotyczą tak bzdurnych kwestii. Różnica między ChAD I i ChAD II? Bardzo ważne... nie wnikam, że nie wiedziałem nawet, że są dwa typy pozdr Zgłoszenie
Napisano 23 Luty 201313 l comment_26087 A widzisz Są Ale fakt...to bardziej pytanie dobre na szczegółowy egzamin z psychiatrii a nie na LEK Zgłoszenie
Napisano 23 Luty 201313 l comment_26089 U nas na psychiatrii wspominali o tym jako "bardzo istotnym elemencie diagnostycznym" i rozróżniali ChAD I (z manią), ChAD II (z hipomanią) i ChAD III (z napadami hipomanii lub manii wywołanymi lekami) - ale po pierwsze miałem zajęcia w klinice pani prof. Rabe-Jabłońskiej, a po drugie pamiętam to, bo jestem niedawno po zajęciach - nie wiem jak to będzie z moją wiedzą bezpośrednio na LEKu, za rok... Zgłoszenie
Napisano 23 Luty 201313 l comment_26094 mnie natomiast negatywnie nastroiły wszędobylskie reumaty. Jak ktoś się tylko tego uczył, to był zadowolony, ale czy przypadkiem Interna to nie coś więcej niż RZS, ŁZS? Ginekologia też jakaś taka jakby "dziwna"....a co do wspomnianej psychiatrii - mojej ulubionej dziedziny. Pytania w stylu: picie ze znajomymi to jaki rodzaj picia, określenie pacjenta jako "niebezpiecznego" (po co tam były te cudzysłowy? że mamy tego dosłownie nie brać? ) i inne uważam, że to tak trochę nie na egzamin, który powinien sprawdzać wiedzę ogólną... Zgłoszenie
Napisano 23 Luty 201313 l comment_26097 Pojawiły się jeszcze pytania pt." Najmniej prawdopodobny objaw w danej chorobie" - w pediatrii, coś co najrzadziej i w innym pytaniu też było coś w tym stylu - a kto się uczy co jest najrzadziej?? Te cudzysłowy też mnie zdenerwowały. Czy nie można podaczas tego egzaminu używać języka medycznego? I dlaczego musimy się zastanawiać co układający pytanie miał na myśli? Coraz większa loteria na tych egzaminach... Zgłoszenie
Napisano 24 Luty 201313 l comment_26106 a i jeszcze to cudowne pytanie mikrobiologiczne z pierdyliardem bakterii. Jak je zobaczyłem, to od razu sobie darowałem rozwiązywanie ) Zgłoszenie
Napisano 24 Luty 201313 l comment_26107 Moje odczucia są mieszane - na niektóre pytania się wściekam, niektóre były naprawdę fajne. Ogólne wrażenie - trudne tak jak ostatnio i na poprawę raczej bez szans Się na nas uwzięli... Zgłoszenie
Napisano 24 Luty 201313 l comment_26155 a ja mam pytanie co odnosnie zastrzegania pytan poprzez strone cemu? jak mam niby to zrobic skoro nie udostepniaja pytan:) w regulaminie leku jest owszem formularz zastrzegania ale co dalej? smiechu warte Zgłoszenie
Napisano 24 Luty 201313 l comment_26157 przypomnialo mi sie pytanie o dodatkowe sutki to bylo dobre, podobno, czego sie wlasnie dowiedzialam z wikipedii czesto sa mylone ze znamionami, a jednak LEK ksztalci bo wczesniej w zyciu o czyms takim nie slyszalam Zgłoszenie
Napisano 27 Luty 201313 l comment_26201 Masakra troszkę byla, nie podobał mi się ten LEK - chyba we wrześniu będzie powtórka. Oby dziś wyniki wrzucili... Zgłoszenie