Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej!

Czy ktoś jest w trakcie lub odbywał w przeszłości staż podyplomowy w Szpitalu Wojewódzkim w Koszalinie? Może się podzielić praktycznymi uwagami, refleksjami, a może chce udzielić dobrej rady młodszej koleżance? ;)

Planuję zacząć od pażdziernika 2013. Ktoś jeszcze ma podobne zamiary?

Byłam kiedyś w administracji szpitala i zapytałam p.sekretarkę, ilu mają stażystów, odpowiedziała, że obecnie jest 7 (lub 8, nie pamiętam), a miejsc jest 10.

Wiem,że trzeba napisać podanie do dyrekcji szpitala o wyrażenie zgody na odbycie stażu.

Na stronie Okręgowej Izby Lekarskiej znalazłam plik pdf - formularz do wypełnienia... ale to dopiero, jak będę miała dyplom w ręku, bo trzeba wpisać m.in. nr dyplomu  :P

Czy ktoś wie,co właściwie trzeba załatwiać w OIL, żeby zacząć staż? Tylko wystarczy tylko ten formularz wypełnić, czy trzeba się jeszcze jakoś dodatkowo rejestrować w OIL, płacić składki (znając życie-trzeba! :twisted:), itp.

Jak wygląda kwestia badań zdrowotnych przed rozpoczęciem stażu, jakie mamy na stażu ubezpieczenie... kurczę, mam w sumie masę pytań i wątpliwości, a znajomości z obecnymi stażystami mi się nieco rozjechały... chyba czas je odświeżyć ;)

Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

pozdrawiam

Paula

Aaaaa, tak, znalazłam info na stronie OIL: "Lekarze stażyści posiadający ograniczone prawo wykonywania zawodu płacą składkę w wysokości 10zł miesięcznie" Trzeba się było tego spodziewać ;)

Napisano

Na stronie Okręgowej Izby Lekarskiej znalazłam plik pdf - formularz do wypełnienia... ale to dopiero, jak będę miała dyplom w ręku, bo trzeba wpisać m.in. nr dyplomu  :P

Czy ktoś wie,co właściwie trzeba załatwiać w OIL, żeby zacząć staż? Tylko wystarczy tylko ten formularz wypełnić, czy trzeba się jeszcze jakoś dodatkowo rejestrować w OIL, płacić składki (znając życie-trzeba! :twisted:), itp.

Rozpoczęcie stażu wymaga posiadania OPWZ, więc musisz zapisać się do Izby i płacić składki. Dla stażystów są zazwyczaj nieco niższe niż dla lekarzy z pełnym prawem wykonywania zawodu.

Napisano
  • Autor

Hmmm, no tak, ale żeby zarejestrować się w OIL i mieć OPWZ, muszę mieć najpierw dyplom w ręku (choćby po to,żeby wpisać jego numer i datę otrzymania w tym formularzu zgłoszeniowym do OIL), więc do czasu zakończenia wszystkich egzaminów i zakończenia tej poznańskiej farsy....mam zwyczajnie związane ręce. Ysz, a chciałam to wszystko załatwić szybko i mieć z głowy całą te biurokrację :P Naiwna ja :P

Napisano

to nie mieliście spotkania z izbą lek. na uczelni, gdzie wam wszystko powiedzą?

u nas na sprawy stażowe mamy czas do końca lipca, a ostatni egzamin 25.06 co uważam za coś żenującego.

A co do opinii o stażu, o Koszalinie nie mam pojęcia, ale listy kto tam robi staż powinny być na stronie tamtejszej izby, poszukaj przez fb i napisz wprost do tych osob, zawsze ktoś odpisze.