Napisano 20 Sierpień 201312 l comment_27646 prosba do osób ,które były teraz na kursie w Warszawie,moglibyście podzielić się opiniami na temat kursu,zastanawiam się nad kursem w przyszłym roku Zgłoszenie
Napisano 20 Sierpień 201312 l comment_27647 sala, 500 osób na niej, wykłady, super-szybkie tempo (4 dni na cały materiał), wykładowcy mówią tylko to co ICH ZDANIEM jest najważniejsze do leku. Po każdej części można podejść do wykładowcy i zadawać pytania. Dostajesz książeczkę z wydrukowanymi slajdami w której możesz notować w czasie wykładów. Na koniec jest test 60 pytań "sprawdzający" twoją wiedzę. Jeśli chodzi o poziom wykładów to jest różny - niektórzy mówią ciekawie, innych nie da się słuchać. Zajęcia są przez 4 dni, od 8 do około 18. W planie są przerwy co około 2h trwające zazwyczaj 15-25 min plus jedna długa obiadowa. Nie ma żadnego barku ani jedzenia (trzeba sobie zapewnić samemu). Pierwszego dnia kursu włączają dostęp do bazy pytań testowych - można rozwiązywać zestawy pytań z poszczególnych dziedzin opracowane przez nich lub lepy z przeszłości. Do pytań są kilkuzdaniowe komentarze - bez rewelacji. Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201312 l comment_27739 Ma ktoś jakieś materiały elektroniczne z tego zgromadzenia? Zgłoszenie
Napisano 10 Wrzesień 201312 l comment_27769 Ja jestem bardzo zadowolona z kursu. Pomimo tego, że już wcześniej widziałam materiały, które krążą skserowane to uważam, że same materiały jeśli się je czyta są chaotyczne i nie końca przemawiały do mnie. Jednak gdy przebywa się na wykładach i jest to oplecione uwagai wykładowców, nabierają sensu. Z pewnością tak było w przypadku pediatrii, interny, anestezjologii, czy zagadnień z prawa i zdrowia publicznego. Najsłabsza była chirurgia, ze względu na zbyt duży materiał i średniego wykładowcę. Co do bazy, do której ma się dostęp dla mnie jest naprawdę fajnie zorganizowana. Są zarówno pytania autorskie jak i CEM-owskie wraz z omówieniem. Omówienie zależne od pytania, czasem jedno zdanie, a czasem spore wyjaśnienie - zaleznie od trudności pytania. Do powtórek w sam raz. Zgłoszenie