Napisano 8 Luty 201412 l comment_28948 Ministerstwo na swoich stronach podało listę przyznanych miejsc rezydenckich w sesji wiosennej 2014. http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m111111&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=&ma=033209 Ogółem w całym kraju przyznano 500 miejsc rezydenckich. Na stronie MZ można przeczytać, że najwięcej miejsc (znowu) przyznano w priorytetowych specjalizacjach dziecięcych: pediatrii, stomatologii dziecięcej, psychiatrii dzieci i młodzieży oraz neonatologii. W tych dziedzinach Ministerstwo przyznało, aż po 2 (!) rezydentury na województwo, chyba że zapotrzebowanie było mniejsze, wówczas mniej. W reszcie specjalizacji panuje znany już system zero-jedynkowy. Specjalizacji modułowych jak nie było, tak nie ma. Ilość miejsc mnie nie zaskakuje, już od jakiegoś czasu na wiosnę jest bida z nędzą. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Zgłoszenie
Napisano 8 Luty 201412 l comment_28953 Sam napisałeś - bida z nędzą. Można tylko pomarzyć, by dostać się jesienią albo mieć dużo szczęścia i dobry LEK. A na pediatrię mogą dać nawet 20 miejsc, i tak nie pójdę Zgłoszenie