Napisano 2 Wrzesień 201114 l comment_3221 Pozwolę sobie założyć temat na medyczne kawały;) Ostatnio słyszałem kilka ciekawych - jednych pewnie bardziej rozbawią, drugich mniej - Panie bobrze, dlaczego ma pan tak białe zęby? - Nie jestem żadnym bobrem, tylko pana anestezjologiem... -.- Przychodzi blondynka do lekarza. - Proszę się rozebrać - mówi lekarz. - Gdzie położyć rzeczy? - Obok moich. Przed operacją... - Panie ordynatorze, czy będzie mnie pan osobiście operował??? - Tak, lubię przynajmniej raz na rok sprawdzić, czy jeszcze coś pamiętam.... To tyle ode mnie na początek Zgłoszenie
Napisano 10 Wrzesień 201114 l comment_3278 Przychodzi asystent do Pana Profesora ze złymi wieściami. Gdy Pan Profesor wszystko usłyszał, w złości połknął asystenta. Ten biedny nie wiedząc co ma robić, postanowił spokojnie przeczekać aż wyjdzie drugą stroną przewodu pokarmowego. Tak wędrował przez przełyk, żołądek, jelito cienkie a docierając do kątnicy spotyka Pana Adiunkta. Zdziwiony pyta: -"To Pana też połknął Pan Profesor?" Na co Adiunkt odpowiada -"Nie ja tu dostałem się od drugiej strony" Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201114 l Autor comment_3282 Znalezione na digarcie przypadkiem Nieważne, że opis troche odrealniony Na akademii medycznej we Wrocławiu skacowani studenci mają zajęcia z anatomii i pierwszy raz mają być świadkami sekcji zwłok. Stoją wokół łóżka z ciałem. Prowadzący zajęcia nagłym ruchem ściąga prześcieradło i oczom wszystkich ukazuje się topielec w drugim tygodniu rozkładu. Dłonie studenciaków wędrują w kierunku ust, a profesor ze stoickim spokojem zaczyna wykład: - Podczas tych zajęć dowiecie się jakie są dwie najważniejsze rzeczy cechujące lekarza. Po pierwsze: brak jakiegokolwiek obrzydzenia. Po tych słowach lekarz wpycha palec w dupę topielca, po czym go wyjmuje i, ku obrzydzeniu studentów, oblizuje. - Teraz - mówi - wszyscy, którym zależy na zaliczeniu mają to powtórzyć! Studenci medycyny to sami twardziele. Podchodzą i robią co im profesor kazał: palec w dupę, palec w buzię. Co drugi nie daje rady i po wszystkim wymiotuje. Gdy wszyscy skończyli profesor mówi: - I tak dochodzimy, do drugiej istotnej cechy dobrego lekarza: umiejętność obserwacji. Ja wsadziłem środkowy palec, a oblizałem wskazujący. Na przyszłość proszę o więcej uwagi. Zgłoszenie
Napisano 12 Wrzesień 201114 l comment_3291 Też chciałem taki temat założyć. Ode mnie na początek romantycznie; Jak zdobyć serce kobiety? Wystarczy małe nacięcie wzdłuż linii mostka. Zgłoszenie
Napisano 24 Wrzesień 201114 l comment_3489 Piękna jesień, park, drzewa z opadającymi różnokolorowymi liśćmi. Romantyczny spacer Jego i Jej. Jednak w pewnym momencie Ją zaczyna boleć kolano, więc On szybko rozgląda się za wolną ławeczką. Niestety wszystkie zajęte, ale w oddali jest jedna gdzie tylko na skraju siedzi żul. Usiedli. - "Kochanie zrób coś aby przestało mnie boleć kolano" On, długo się nie namyślając pocałował.. - "Och przestało boleć, ale jesteś wspaniały... ale wiesz jeszcze główka mnie rozbolała" On pocałował w czoło - "Och, Twój pocałunek jest jak lekarstwo, już nie boli... ale wiesz jeszcze ten paluszek mnie pobolewa" Też pocałował i przestało boleć. Po czym po chwili odwraca się do nich żul i pyta: - "Panie a hemoroidy też Pan leczysz?" Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 201114 l comment_3542 http://www.joemonster.org/art/12822/Rodzynki_z_wykladowcow_Akademia_Medyczna_w_Katowicach Rodzinki z SUM Katowice, Polecam! Zgłoszenie
Napisano 15 Październik 201114 l comment_4134 Konferencja, temat: "Kariera zawodowa a wierność małżeńska", referent wygłasza: - Pierwsze miejsce jeśli chodzi o zdrady małżeńskie zajmują lekarze... te nocne dyżury sprzyjają, kilka etatów naraz itd. - Drugie miejsce... to oczywiście artyści... ciągle nowe role, plany, otoczenie. - ...no a trzecie miejsce... to właśnie ludzie tacy jak Państwo - uczestnicy konferencji, szkoleń, jeżdżący w delegację. Z sali odzywa się facet: - Protestuję! już od 20 lat wyjeżdżam i nigdy mi się to nie zdarzyło! Na to głos z końca sali, wstaje facet i krzyczy: - I właśnie przez takich leszczy jak ty mamy trzecie miejsce! Zgłoszenie
Napisano 13 Listopad 201114 l comment_4781 Co robi dentysta pedofil? Wyrywa ósemki I przypomniała mi się też taka anegdota opowiedziana przez asystenta z anatomii. Ten asystent, już dosyć wiekowy (specjalizacja z ginekologii) dawno temu miał zajęcia z anatomii. Na tych zajęciach, wraz ze swoim kolegą bardzo uważnie przyglądali się preparatowi pochwy. Obracali go na wszystkie strony, opisywali, dyskutowali. Trwało to dobre kilkanaście minut. W końcu, w pewnym momencie podszedł do nich asystent i powiedział: - Panowie! Zostawcie w końcu tę odbytnicę! Zgłoszenie
Napisano 8 Luty 201214 l comment_20505 http://www.joemonste...na_w_Katowicach Rodzinki z SUM Katowice, Polecam! Medman, to jest po prostu świetne, a jeszcze lepsze jeśli się zna tych wykładowców... Zgłoszenie
Napisano 8 Luty 201214 l comment_20506 Przychodzi facet do lekarza i mówi: - Panie doktorze, nie piję, nie palę, nie używam, czy w związku z tym będę dłużej żył? - Teoretycznie - tak, ale po co? Zgłoszenie