Napisano 2 Maj 20169 l comment_33270 Tak, bo sprzęt za 900 złotych się tu komuś koniecznie przyda :v Zgłoszenie
Napisano 6 Maj 20169 l comment_33276 Cóż... pozostaje się więc jedynie cieszyć że nie kosztują więcej, ale lepiej nie krakać Zgłoszenie
Napisano 7 Maj 20169 l comment_33285 Jeśli chodzi ci o oliwki(część wprowadzaną bezpośrednio do ucha) to jej miękkość ma znaczenie. Twarda oliwka już po krótkim czasie powoduje ból. Zgłoszenie
Napisano 8 Sierpień 20169 l comment_33598 Odświeżam trochę: ma ktoś jakieś opinie nt. Spiritów? Wydają się dobrą alternatywą dla Littmannów, ale wciąż się waham Zgłoszenie
Napisano 22 Sierpień 20169 l comment_33635 Słyszałem różne opinie o Spiritach, jedna z powszechniejszych : "Chiński stetoskop", jakość gorsza od "L" i problem z serwisem. Littmanny, według mnie lecą na marce i cena nie jest proporcjonalna do jakości, zwłaszcza po tym jak przenieśli produkcję podzespołów z USA do Malezji. Polskie stetoskopy mają dobre opinie. Już nie produkowany ale nadal do dostania w sklepach KAMED czy Yavit. Ostatnio pojawiły się nowe SPLe. Nie słyszałem złych opinii a i cena atrakcyjna w porównaniu do Littmanna. Zgłoszenie
Napisano 14 Marzec 20179 l comment_34180 Zgadzam się z opiniami, że nie ma co przepłacać w tej kwestii. Ja na studiach używałam takiego za 12zł http://sklep.cezal.com.pl/sprzet-medyczny/979-stetoskop-jednostronny-intec.html?search_query=stetoskop&results=1 i było ok ogólnie lubię rzeczy z tej firmy, są zazwyczaj niedrogie ale dobre. Zgłoszenie
Napisano 16 Październik 20178 l comment_34826 ADC to pośrednik, faktycznym producentem jest firma Spirit, jakość rzeczywiście bardzo dobra tylko po co płacić za pośrednika. Zgłoszenie
Napisano 19 Listopad 20178 l comment_34891 Dnia 8.08.2016 at 20:26, Astrocyt napisał: Odświeżam trochę: ma ktoś jakieś opinie nt. Spiritów? Wydają się dobrą alternatywą dla Littmannów, ale wciąż się waham Używałam Spirita całe studia. Trochę zesztywniała membrana, ale to chyba normalne. Słyszałam wszystko. Latał po torbie luzem z całą masą rzeczy i nadal się trzyma. Jedyne co się dzieje to obkrusza się plastik w membranie, pewnie od tego że non stop wycierałam go płynem do dezynfekcji. Ale membranę można kupić nową. Oliwki nigdy mi nie przeszkadzały. Zgłoszenie
Napisano 20 Listopad 20178 l comment_34894 Nowa iskra życia na forum a przy tym złoty szpadel za odkopanie wątku sprzed roku Zgłoszenie
Napisano 14 Kwiecień 20187 l comment_35083 Hej jaki pierwszy stetoskop kupic? Littmann Classic II S.E. czy Littmann Classic III? Zgłoszenie