Napisano 20 Październik 201411 l comment_30324 Czy próbując dostać się na daną specjalizację będę badany przez lekarza medycyny pracy celem określenia "możliwości" wykonywania danej specjalizacji? Czy nie posiadając np. dwóch palców mam absolutnie zamkniętą drogę do wykonywania specki zabiegowej? Czy ktoś albo coś to w ogóle reguluje? Niestety, trochę mi się posypało zdrowie i zastanawiam się jakie ścieżki kariery zawodowej zostały mi absolutnie zamknięte ; ) Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l comment_30362 Czy próbując dostać się na daną specjalizację będę badany przez lekarza medycyny pracy celem określenia "możliwości" wykonywania danej specjalizacji? Nie. Przy składaniu wniosku o rozpoczęcie specjalizacji nie wymagają zaświadczenia od lekarza medycyny pracy. Z drugiej strony to, że takiego zaświadczenia nie wymagają przy składaniu papierów nie oznacza, że tę specjalizację zaczniesz, nawet jeśli się na nią dostałeś Cały problem polega na tym, że Twój pracodawca, u którego będziesz robił specjalizację wysyła Cię na badania wstępne - w takim wypadku lekarz medycyny pracy ocenia czy jesteś zdolny do pracy na konkretnym stanowisku. Jeżeli uzna, że zdolny nie jesteś, to specjalizacji nie zaczniesz, bo bez badań nie zostaniesz dopuszczony do pracy. Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l Autor comment_30364 Dziękuję za odpowiedź! Czyli wpierw dostaję się na wymarzoną specjalizację aby po kilku dniach i badaniach lekarza pracy zostać z niej wydalonym? Dobre ; ) W takim razie gdzie najlepiej dowiedzieć się jakie specjalizacje z danym "defektem" zdrowia mogę robić? Zarejestrować się do lek. medycyny pracy i wypytać go w gabinecie? Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l comment_30368 Czasem tak, a czasem wystarczy zdrowy rozsądek Zgłoszenie
Napisano 27 Październik 201411 l Autor comment_30370 Spoko, gdybym nie miał ręki to wiedziałbym że nie mogę robić chirurgii ale aż takim inwalidą nie jestem więc mój zdrowy rozsądek nie jest w stanie mi nic podpowiedzieć ; P Zgłoszenie
Napisano 28 Październik 201411 l comment_30374 W takim razie gdzie najlepiej dowiedzieć się jakie specjalizacje z danym "defektem" zdrowia mogę robić? Zarejestrować się do lek. medycyny pracy i wypytać go w gabinecie? Badanie i tak Cię czeka przy okazji otrzymywania prawa wykonywania zawodu, więc wtedy można wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Zgłoszenie