Napisano 1 Listopad 201411 l comment_30383 witam. Mam problem z przyjaciółką mimo, że interesuje się medycyną i za rok rozpoczynam studia nie potrafię jej pomoc. Jest tak uprzedzony do słuzby zdrowia, ze ciężko ja przekonać żeby wybrała się do lekarza. Nie mam pomysłu jak na nią wpłynąć. Proszę o rady. Zgłoszenie
Napisano 1 Listopad 201411 l Autor comment_30385 Uważam, ze tak. Mam podstawy by tak uważać. Na próbie zemdlala. Oprócz tego kaszel, trzyma się często za brzuch. Ona uważa ze nic jej nie jest. Zgłoszenie
Napisano 1 Listopad 201411 l Autor comment_30386 Gdy pytam ją o cokolwiek związanego z jej zdrowiem unika tematu. Na sile jej nie mogę zaprowadzić. Chwytam się wszystkiego. Zgłoszenie
Napisano 2 Listopad 201411 l comment_30387 jest dorosła? Jeśli tak to jej zdrowie i jej sprawa. Polecam nie wpychać się z buciorami w czyjeś sprawy, złaszcza tak osobiste jak zdrowie. Zgłoszenie
Napisano 2 Listopad 201411 l Autor comment_30388 Jest moja przyjaciółka. A przyjaciół ma się w tych złych i dobrych chwilach. Nie wpycham się. Chce ja tylko uświadomić. Nie może być taka cala na Nie. Zgłoszenie
Napisano 2 Listopad 201411 l comment_30390 Sama musi zdać sobie sprawę z tego, że zdrowie ma jedno i trzeba o nie zadbać. Nikt nie zmusi jej do leczenia, ale niech chociaż zrobi badania. Coś musiało wpłynąć na jej zachowanie i chyba nawet wiem co. Cóż, nie przekonasz jej łatwo. Mnie przyjaciele też nie potrafili. Zgłoszenie
Napisano 3 Listopad 201411 l Autor comment_30392 Tak masz racje tylko w jej przypadku to naprawdę skomplikowane. Nie mam pojecia, dlaczego robi tak, a nie inaczej. Zgłoszenie
Napisano 3 Listopad 201411 l comment_30393 Porozmawiaj z nią, tylko nie zaczynaj zdania od ''powinnaś iść do lekarza''. Spróbuj dowiedzieć się skąd ta awersja do lekarzy. Zgłoszenie
Napisano 3 Listopad 201411 l Autor comment_30397 Nawet kolejna już rozmowa z nią nic nie wniosła nowego. Powiedziała, ze jej sprawa. A. I ma swoje powody. Zgłoszenie