Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szkła kontaktowe

Featured Replies

Napisano

Pojawiaja sie raz na jakis czas artykuly, ze ktos tsm ucierpial przez soczewki. Po glebszym wczytaniu sie okazuje, ze np nie zdejmowal soczewek przez pol roku (fakt)

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 7.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Oczywiście, że tak najpierw należy udać się do specjalisty. Na pewno dobierze Ci odpowiednie szkła. Ja tak mam i jestem zadowolona z doboru.

• 1 month later...
Napisano

Ja noszę soczewki na zmianę z okularami. Są przypadki, ze wygodniej jest nosic soczewki a innych sytuacjach okulary. Jak jesteś w miescu gdzie jest pył i kurz to lepiej okulary, jezeli idziesz na rower to lepiej soczewki. Ja kupuję soczewki J&J przez neta bo są tańsze . Jak zamówisz od razy kilka opakowań to nawet dostaniesz rabat i zaoszczędzisz sporo.

• 2 weeks later...
Napisano

Też myślę o przejściu na soczewki :) w końcu nie było by problemu z parowaniem i małym polem widzenia i koniec ze strachem podczas gry w siatę

Napisano

Rozwiązanie na pewno dobre o ile nie masz oporów przed czymkolwiek w oku. Ja niestety mam i dla mnie takie rozwiązanie jest nierealne. Ja mam nawet problem z zakropleniem oczu :)

• 2 months later...
Napisano

Sama jestem posiadaczką szkieł kontaktowych i muszę powiedzieć, że to jest najlepsze co mogło mnie spotkać w życiu i teraz bym nigdy nie założyła okularów. Oczywiście na początku było ciężko się przyzwyczaić. Wiadomo, że trzeba zmieniać codziennie, lub co miesiąc w przypadku miesięcznych, ale nie musimy martwić się zaparowaniem, jak w przypadku okularów, czy stłuczeniem, lub zgnieceniem, a to jest duży plus dla osób, które za bardzo nie uważają na to co mają na nosie. 

• 1 year later...
Napisano

Dokładnie, zgadzam się z Lilianną. U mnie soczewki też zmieniły życie na lepsze. Noszenie okularów to była dla mnie katorga, ale szkła kontaktowe są prawie niezauważalne. Trzeba tylko przestrzegać zasad higieny oraz ściągać je np. do spania czy na basen. Bardzo pomocna jest ta infografika, którą załączyłem.

zasadyprawidlowegonoszeniasoczewek_soczewki24a.jpg

• 4 months later...
Napisano

Do okulisty na pewno warto iść i samemu lepiej nie eksperymentować. To lekarz musi dokładnie doradzić, jakie dana osoba powinna nosić soczewki. Jeżeli posiada się już odpowiednie informacje, najlepiej kupować takie soczewki w specjalistycznych sklepach . Ze wzrokiem nie ma żartów, bo raczej nic nie jest w stanie pomóc w jego odzyskaniu.