Napisano 26 Listopad 201411 l comment_30485 Witam, Mam mały problem, ponieważ co jakiś czas doświadczam zapalenia spojówek. Myślę, że to z powodu zbyt długiego siedzenia przed komputerem Zauważyłam, że oczy są suche i czerwone. Co z tym zrobić? Może zakup kropli do oczu pomoże? [bez linków do sklepów proszę, zostawiam, bo w sumie ciekawy temat] Jak myślicie? Edytowane 26 Listopad 201411 l przez white Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201411 l comment_30499 No nie powiem, ale krople do oczu przydałyby się. Podobnie dobrze byłoby ograniczyć komputer - siedzenie zbyt blisko ekranów i czytanie w słabym oświetleniu. Najlepiej skorzystać z porody okulisty. Ja miałam podobny problem (tyle, że bez zapaleń) po częstej wizycie na basenie, kupiłam krople nawilżające (czy jakoś tak) i pomogły. Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201411 l comment_30529 Problem z oczami wynika też z zespołu suchego oka - siedząc przed komputerem nie nawilżamy naszych oczu bo zapominamy nimi mrugać. Warto zaopatrzyć się w jakiś krople i co jakiś czas zakraplać. Zgłoszenie
Napisano 22 Kwiecień 201510 l comment_31178 jak oczy bolą, pieką i są czerwone to używam Starazolin (cena ok. 9 zł).skuteczność bardzo dobra. szybko radzą sobie z zaczerwienieniem i dodatkowo milenawilżają gałę oczną jak tyko susza bez zaczerwienienia, to Systane (drogie ok. 35 zł). nicspecjalnego, oczyszczają i nawilżają (niestety na dość krótko), ale jakiś tamefekt jest. kupuje je głównie dlatego, że po otwarciu można ich używać przez 6miesięcy a nie jak innych przez bodajże 2-3. no i drrrrogie.. Zgłoszenie
Napisano 23 Kwiecień 201510 l comment_31184 Ja z reguły wolę się nawadniać pijąc wodę niż kroplami do oczu. Sam piję wodę filtrowaną prosto z kranu. Długie siedzenie przed komputerem może stać się męczące dla oczu lecz jak będziecie manewrować jasnością i ostrością to można dużo zyskać w takim przypadku. Druga sprawa to czy to faktycznie zespół suchego oka czy już wada wrodzona? Zgłoszenie
Napisano 23 Kwiecień 201510 l comment_31189 Krople do oczu są niestety zazwyczaj drogie, ale można znaleźć coś w przystępnej cenie. Sam, ze względów zdrowotnych, leję ich do oczu hektolitrami. Używam takich z 0,2% kwasem hialuronowym i sobie chwalę. Silne doustne nawadnianie przy suchym oku? Nie za bardzo chce mi się w to uwierzyć, to raczej problem z wydzielaniem łez a nie zmniejszoną podażą wody... Zgłoszenie
Napisano 5 Maj 201510 l comment_31417 Ja przyznam szczerze, że zakrapiałam wtedy kiedy czułam dyskomfort a czuję go często: dużo jeżdzę samochodem, dużo siedzę przy komp. krople, które stosowałam były bez konserwantów i nie było przeciwwskazań.Te krople Viscoblast są bardzo tłuste przez co teoretycznie mają sie dłużej utrzymywać na powierzchni oka. Zgłoszenie
Napisano 14 Maj 201510 l comment_31494 najlepsze dla oczu są krople albo w minimsach albo te które nei zaw. środków konserwujących - np. Hyabak, Hylo comod, pvp comod . one sa sztucznymi łzami, nawilżą gałkę oczną Zgłoszenie
Napisano 15 Maj 201510 l comment_31500 To co mogę Ci doradzić to nie kupuj nic na własną rękę. Ja nosze soczewki kontaktowe i kiedyś zrobiłam błąd kupując na własną rękę krople. Moje oczy były jeszcze w gorszym stanie niż przed kroplami. Poszłam do okulisty i zakazał mi używać tych kropli. także proponuje Ci udać się odraz do specjalisty. Zgłoszenie
Napisano 14 Sierpień 201510 l comment_31862 Są w aptece takie małe "sztuczne łzy" fiolki 5 , są skuteczne a i praktyczne z racji mniejszych buteleczek. Zgłoszenie