Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akademik vs pokój w mieszkaniu :)

Featured Replies

Napisano

Toż mówię że ceny dla kosmitów chyba :P

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 19.3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja nie dostałam na I roku akademika, wynajmowałam mieszkanie i teraz już ciężko byłoby mi się zdecydować na akademik ;) Wynajmowane z ludźmi z roku mieszkanko to świetna sprawa, tym bardziej że wychodzi taniej niż w aka (w Szczecinie ceny za pokój w akademiku są wysokie w porównaniu z innymi uczelniami). Poza tym- możesz zapraszać bez problemu znajomych na noc, bez jakichś opłat za nocleg. Masz własną kuchnię a nie taką na całe piętro. Łazienka na 3-4 osoby a nie na kilkanaście.

Ale fakt faktem w akademiku chciałabym pomieszkać chociaż miesiąc :D

• 3 years later...
Napisano

Pokój w mieszkaniu znacznie bardziej komfortowy niż w akademiku. Więcej prywatności :)

Napisano

Pokój w mieszkaniu zdecydowanie lepszy:))

• 3 months later...
Napisano

Moja siostra studiuje w Zabrzu i mieszka własnie w akademiku. Z tego co widziałam po zdjęciach i z jej opowieści wnioskuje ze nie jest to najlepsze rozwiazanie. Jesli tylko masz mozliwosc to radze Ci wybrac jednak pokoj w mieszkaniu. Chyba ze potrafisz skupic sie przy ciaglych imprezech i bez lodowki w pokoju to okej :) 

• 1 month later...
Napisano

Jeżeli czujesz się na siłach (głównie finansowo) możesz spróbować z wynajmem pokoju, a nawet zebrać kilku znajomych, jeżeli masz taką możliwość i wspólnie wynająć jakieś lokum. Ale wszystko zależy od tego jak stoisz finansowo. Ja jak wynajmowałam ze znajomymi mieszkanie to było to miłe do czasu, aż pojawiły się problemy finansowe i nasza wypłacalność, powiedzmy wyzerowała się. Miałam później przez pewien okres problemy z uregulowaniem zaległości, ale jakoś w końcu się udało wyjść na prostą :) Są na rynku firmy które skutecznie potrafią ściągnąć należności dla swoich klientów, więc nie miałam niestety większych szans z wymiganiem się. No, ale wspomnienia z mieszkania i okresowego "usamodzielnienia się" pozostały, co miło wspominam :)

• 3 weeks later...
Napisano

Powiem tak, Ci co mogą sobie pozwolić na mieszkanie, twierdzą, że nie umieją się uczyć w akademiku. A wg mnie można i uczyć się w akademiku, trzeba dobrze się dobrać w pokoju. Znam dziewczynę, co sama wynajmowałą mieszkanie i to w stolicy, twierdząc, że musi mieć spokój.

Napisano

Ja uczyć bym się umiała prawie wszędzie, ale mieszkac z kimś w pokoju? Nigdy w życiu.

• 7 months later...
Napisano

tylko akademik :) najlepsze lata spędziłam w akademiku w mieszkaniu to  nie to samo:) plus najlepiej uczyć się razem;D