Napisano 14 Styczeń 201610 l comment_32722 Witajcie ludzie. Po pierwsze zacznę od tego, że chyba większego kretyna w życiu nie widzieliście, a zaraz powiem czemu i jaki mam problem. Mam 20 lat (rocznik 96') i studiuję pierwszy rok Prawa. Chodziłem do jednego z lepszych liceów w Lublinie do klasy o profilu biol-chem. W ostatniej klasie liceum miałem pewne zawirowania materii towarzyskiej i wszystkie wartości mi się zatraciły. Przestałem się uczyć chemii przez, co w drugim semestrze ( na chwilę przed maturą) musiałem przenosić się do innej szkoły, gdyż ledwo przeszedłem z chemią. Na maturze zdawałem w konsekwencji geografie i angielski, gdyż geografie zdążyłem się nauczyć na wysoki procent, a angielski dobrze znam wiec nie było z tym problemu. Jeżeli chodzi, o prawo - zostałem trochę przymuszony by na to pójść ( potem sam sobie wmawiałem, że mi się to podoba ), ale szczerze - nie podoba mi się to ! Ludzie są trochę dziwni i ta historia. Poza tym nie wyobrażam sobie siedzenia i analizowania kruczków prawnych, gdyż jestem osobą żywą i troszkę wygadaną, co owszem daje mi jakieś podstawy do studiowania tego prawa, ale nie w tym rzecz. Rzecz jest w tym, że postanowiłem przejąć kontrolę nad życiem i ogarnąć się trochę. Chciałem podejść do tej biologii i chemii, jednakże wątpię żebym przez 4 miesiące ( połowa stycznia, luty, marzec i kwiecień ) nauczył się tych przedmiotów na mega wysoki poziom. A jak wiecie materiał ulatuje z głowy i też jakoś za dużo nie pamiętam, może wszystkiego nie zapomniałem, ale trochę tak. Ludzie oczywiście przekreślają moje szanse, bo uważają, że skoro się przeniosłem z dobrego liceum do gorszego to jesteś totalnym kretynem i nic nie umiem. Nie znając powodów z jakich porzuciłem naukę tych przedmiotów trochę mnie oceniają, co spowodowało totalne zaniżenie mojej samooceny i jakichś ambicji. Staram się wypędzić lenistwo ! Co sądzicie, da radę na maturze 2017 wstrzelić się w dobre wyniki ? Czy podchodzić w tym roku do tych przedmiotów ? Opowiedzcie mi trochę, jak to jest na tych studiach ( pod względem nauki i social ). Mam dużo znajomych na medycynie, ale w sumie każdy mówi, co innego. Jedni balują i dużo piją,a inni dużo się uczą i przeżywają każde kolokwium.. Pozdrawiam. Zgłoszenie
Napisano 15 Styczeń 201610 l comment_32723 Skoro Twoi znajomi mówią różne rzeczy, to co my więcej dodamy? Jeden Ci powie, że medycyna to piekło, jak tu niektórzy próbowali udowadniać, inni że lajt i tylko imprezują. Zgłoszenie
Napisano 16 Styczeń 201610 l Autor comment_32727 22 godziny temu, Kawa napisał: Skoro Twoi znajomi mówią różne rzeczy, to co my więcej dodamy? Jeden Ci powie, że medycyna to piekło, jak tu niektórzy próbowali udowadniać, inni że lajt i tylko imprezują. W sumie to masz rację. Tak jakby sam sobie odpowiedziałem na pytanie, bo wszystko zależy od punktu widzenia i od osoby. Zgłoszenie
Napisano 16 Styczeń 201610 l comment_32729 Najlepiej nie przejmuj się opiniami, w końcu ktoś te studia kończy, czy to imprezowicz, czy kujon ^^ Zgłoszenie