Napisano 29 Wrzesień 201114 l comment_3612 Jestem ogromnym wielbicielem sztandarowej pozycji, jaką jest Onkologia prof. Kordka. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że jest na rynku wiele książek o tematyce onkologicznej. Z jakich innych książek korzystacie, drodzy użytkownicy? Jakie polecacie, a jakie innym byście odradzali? Zgłoszenie
Napisano 29 Wrzesień 201114 l comment_3617 2-tomowy Krzakowski - Onkologia kliniczna, podręcznik do specjalizacji. Poza tym na stronie Polskiej Unii Onkologii www.puo.pl jest dużo ciekawych informacji, w tym książka w wersji online (dostępna również chyba w wersji drukowanej) zawierająca podstawowe, ale konkretne informacje o nowotworach (z dużym naciskiem na klasfikacje), a także najnowsze wytyczne dotyczące schematów terapeutycznych nowotworów w poszczególnych stadiach (łącznie z nazwami schematów chemioterapii i opisem które leki zawierają, w jakich dawkach, w którym dniu cyklu, ile cykli), także z dawkami promieniowania w radioterapii itp. itd. Zgłoszenie
Napisano 8 Marzec 201214 l comment_21317 Wie ktoś może gdzie powyższą książkę można dostać? ...może ktoś ma w PDF, albo wie w którym kserze można to znaleźć? ...bo alledrogo puste, a w księgarniach nakład wyczerpany i lipton jest... Zgłoszenie
Napisano 10 Marzec 201214 l comment_21373 Może spróbuj w bibliotece? xD ostatni raz byłem w bibliotece 5 lat temu i w efekcie z biegiem czasu moja magiczna karta z kodem paskowym wyparowała z bliżej nieokreślonego miejsca w którym ją zostawiłem ...ale fakt - tam możnaby tą książkę pewnie znaleźć... Zgłoszenie
Napisano 11 Marzec 201214 l comment_21378 "Onkologia : podręcznik dla studentów i lekarzy / pod red. Radzisława Kordka ; współpraca redakcyjna Jacek Jassem [i in.]. - Wyd. 3 popr. i uzup. - Gdańsk : Wydaw. Via Medica, 2007." Dostępne chyba ze trzydzieści egzemplarzy Zgłoszenie
Napisano 11 Marzec 201214 l comment_21381 huh... dobra, dzięki za info - w takim razie muszę odnaleźć kartę moją Zgłoszenie