Napisano 24 Maj 20169 l comment_33354 Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale przejdźmy do sedna... W tym roku pisałam mature z biologii i chemii. I właśnie co po biol-chemie? na co iść? Na jaki kierunek opłaca się iść żeby mieć prace i w miare zarobić, czy tylko medycyna się opłaca? Mam straszny dylemat i nie wiem co ze sobą pocznąć... proszę o jakieś sensowne i fajne kierunki studii które polecacie... Zgłoszenie
Napisano 6 Czerwiec 20169 l comment_33388 Medycyna jest najbardziej opłacalna, możesz też skoczyć chemię jeżeli Cię interesuje. Jest ogromne zapotrzebowanie na chemików w Danii na przykład. Zgłoszenie
Napisano 6 Czerwiec 20169 l comment_33390 Co to tej opłacalności medycyny to miałbym wątpliwość, no chyba że nie o Polsce mówimy. Medycyna ma wiele zalet ale faktem jest to że nie zapewnia w Polsce zarobków współmiernych do poniesionych nakładów oraz opóźnia wejście na rynek pracy. Zgłoszenie
Napisano 6 Czerwiec 20169 l comment_33391 Potwierdzam. Opłacalność w Polsce jest wątpliwa. Zgłoszenie
Napisano 6 Czerwiec 20169 l comment_33392 A może coś na politechnice? Tylko nie jakieś "łapacze dziewczyn na polibudy" jak ochrony środowiska, a porządne kierunki? Raju po tym czasem nie ma, ale idzie się serio fajnie załapać, dużo lepiej niż po medzie. Zgłoszenie
Napisano 17 Czerwiec 20169 l comment_33427 Opłacalność jest jak najbardziej zasadna też w Polsce. Tylko mowa tutaj o lekarzach z naprawdę ogromną wiedzę, dobrą praktyką i przede wszystkich dla odważnych ludzi zaradnych życiowo. Zgłoszenie
Napisano 25 Sierpień 20169 l comment_33649 Lekarze mogą zarobić śmiało 30 tys. i więcej miesięcznie. Wiem, bo mam takich znajomych i to nie jednego. Oczywiście są też co zarabiają mniej, bo 4-5. Zgłoszenie
Napisano 25 Sierpień 20169 l comment_33650 A potem umierają na czwartym dyżurze z rzędu, jak to ostatnio modne ;p Zgłoszenie
Napisano 30 Maj 20196 l comment_42218 Możesz próbować w biotechnologie albo w fizjoterapie. Założenie własnego gabinetu pozwoli Ci dobrze zarobić. Jednak to medycyna jest najbardziej opłacalnym zawodem. Zgłoszenie