Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

staż podyplomowy w Lublinie

Featured Replies

Napisano

Chciałabym zapytać stażystów i studentów jak wygląda staż w Szpitalach Uniwersyteckich i czy bardzo różni się od stażu np w Szpitalu Wojewódzkim, MSW czy Wojskowym - głównie chodzi mi o to na ile można coś zrobić/ zobaczyć/ uczestniczyć w zabiegach, a na ile każą siedzieć i być po to tylko, żeby być i niewiele robić.

Będzie super jeśli napisze ktoś swoje doświadczenia i jakieś porady co wybrać, z kim rozmawiać, załatwiać itp :)

Napisano

Co prawda kończę dopiero 2 rok , ale od młodych asystentów(takich tuż po stażu robiących speckę a przy tym udzielających się na uczelni) na zajęciach słyszałem że np w SPSK nr4 przychodziło się rano czyli tam 7-8(dokładnie nie pamiętam) a przed 11 można było już sobie iść

Napisano

Za to mój kolega, który stażował w szpitalu MSWiA, bardzo go sobie chwalił. Zarówno za możliwość samodzielnej pracy, jak i przyjaznego podejścia od doktorów - uczyli, radzili, poprawiali ale w sposób sympatyczny.

• 2 weeks later...
Napisano
  • Autor

Super, dzięki za informacje :) A jak jest z udzielaniem się naukowo - np w szpitalu klinicznym?

• 1 year later...
Napisano

Witam,

Odświerzam temat odnośnie stażu w Lublinie. Który szpital możecie polecić? Jak wyglądają limity średnia i miejsca dostania się do SPSK 4 (słyszałem że tu jest ok) ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi!

Pozdrawiam

Napisano

A ja podkleiłbym się pod pytanie i zapytał jak wygląda sprawa z meldunkiem przy dostawaniu się na staż. Ile czasu trzeba być zameldowanym?

Napisano

Witam,

Odświerzam temat odnośnie stażu w Lublinie. Który szpital możecie polecić? Jak wyglądają limity średnia i miejsca dostania się do SPSK 4 (słyszałem że tu jest ok) ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi!

Pozdrawiam

W tamtym roku ponoć dość wysoka (jeśli nie najwyższa) średnia obowiązywała w spsk4 i szpitalu wojskowym - taką informację uzyskaliśmy w izbie.

W spsk4 siedzisz tyle ile chcesz, nikt Cię do niczego nie zmusza, wychodzisz o której chcesz (czyli po 10 możesz iść do domu), na większości oddziałów jest spoko i da się dogadać - generalnie ponoć życie na lajcie. 

A ja podkleiłbym się pod pytanie i zapytał jak wygląda sprawa z meldunkiem przy dostawaniu się na staż. Ile czasu trzeba być zameldowanym?

Co do zameldowania to w Lublinie mieć go nie trzeba. Wystarczy, że zaniesie się druczek do izby z oświadczeniem, że ma się gdzie mieszkać i poda im się adres, pod którym się przebywa by mogli wysyłać listy  :P