Napisano 30 Kwiecień 201213 l comment_22043 Chciałabym zapytać stażystów i studentów jak wygląda staż w Szpitalach Uniwersyteckich i czy bardzo różni się od stażu np w Szpitalu Wojewódzkim, MSW czy Wojskowym - głównie chodzi mi o to na ile można coś zrobić/ zobaczyć/ uczestniczyć w zabiegach, a na ile każą siedzieć i być po to tylko, żeby być i niewiele robić. Będzie super jeśli napisze ktoś swoje doświadczenia i jakieś porady co wybrać, z kim rozmawiać, załatwiać itp Zgłoszenie
Napisano 3 Maj 201213 l comment_22060 Co prawda kończę dopiero 2 rok , ale od młodych asystentów(takich tuż po stażu robiących speckę a przy tym udzielających się na uczelni) na zajęciach słyszałem że np w SPSK nr4 przychodziło się rano czyli tam 7-8(dokładnie nie pamiętam) a przed 11 można było już sobie iść Zgłoszenie
Napisano 3 Maj 201213 l comment_22063 Za to mój kolega, który stażował w szpitalu MSWiA, bardzo go sobie chwalił. Zarówno za możliwość samodzielnej pracy, jak i przyjaznego podejścia od doktorów - uczyli, radzili, poprawiali ale w sposób sympatyczny. Zgłoszenie
Napisano 13 Maj 201213 l Autor comment_22194 Super, dzięki za informacje A jak jest z udzielaniem się naukowo - np w szpitalu klinicznym? Zgłoszenie
Napisano 23 Maj 201312 l comment_27092 Witam, Odświerzam temat odnośnie stażu w Lublinie. Który szpital możecie polecić? Jak wyglądają limity średnia i miejsca dostania się do SPSK 4 (słyszałem że tu jest ok) ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi! Pozdrawiam Zgłoszenie
Napisano 23 Maj 201312 l comment_27093 A ja podkleiłbym się pod pytanie i zapytał jak wygląda sprawa z meldunkiem przy dostawaniu się na staż. Ile czasu trzeba być zameldowanym? Zgłoszenie
Napisano 24 Maj 201312 l comment_27095 Witam, Odświerzam temat odnośnie stażu w Lublinie. Który szpital możecie polecić? Jak wyglądają limity średnia i miejsca dostania się do SPSK 4 (słyszałem że tu jest ok) ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi! Pozdrawiam W tamtym roku ponoć dość wysoka (jeśli nie najwyższa) średnia obowiązywała w spsk4 i szpitalu wojskowym - taką informację uzyskaliśmy w izbie. W spsk4 siedzisz tyle ile chcesz, nikt Cię do niczego nie zmusza, wychodzisz o której chcesz (czyli po 10 możesz iść do domu), na większości oddziałów jest spoko i da się dogadać - generalnie ponoć życie na lajcie. A ja podkleiłbym się pod pytanie i zapytał jak wygląda sprawa z meldunkiem przy dostawaniu się na staż. Ile czasu trzeba być zameldowanym? Co do zameldowania to w Lublinie mieć go nie trzeba. Wystarczy, że zaniesie się druczek do izby z oświadczeniem, że ma się gdzie mieszkać i poda im się adres, pod którym się przebywa by mogli wysyłać listy Zgłoszenie