Napisano 7 Sierpień 20169 l comment_33595 Czy to prawda, że na lekarskim na UM w Lublinie nie uczą już anatomii po łacinie tylko po angielsku? A jak wygląda to na innych uczeniach medycznych w Polsce?. Będę wdzięczny za odpowiedź. Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 20169 l Autor comment_33723 Dnia 7.08.2016 at 16:40, pruvit napisał: Czy to prawda, że na lekarskim na UM w Lublinie nie uczą już anatomii po łacinie tylko po angielsku? A jak wygląda to na innych uczeniach medycznych w Polsce?. Będę wdzięczny za odpowiedź. I co nie ma nikogo kto by mi odpowiedział? Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 20169 l comment_33724 W Gdańsku od kilku lat uczą anatomii po angielsku. Ja jeszcze miałam łacinę. Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 20169 l Autor comment_33725 13 minut temu, aalutka90 napisał: W Gdańsku od kilku lat uczą anatomii po angielsku. Ja jeszcze miałam łacinę. Dzięki za wiadomość. A nie orientujesz się czy angielski jest w tym przypadku obowiązkowy, czy też można sobie wybrać między nauką anatomii po angielsku a nauką po łacinie (bo i tak słyszałem)? Nie orientujesz się jak to wygląda na innych uczelniach medycznych? Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 20169 l comment_33726 Słyszałam, że uczysz się nazewnictwa anatomicznego po polsku i po angielsku, ale na kolokwiach i na egzaminie dopuszczalne jest używanie łacińskiego mianownictwa. Łacińskie i angielskie mianownictwo są do siebie bardzo podobne. Co do innych uczelni - teraz już prawie wszędzie jest angielski, oprócz podobno Białegostoku. Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 20169 l comment_33727 W Lublinie katedra anatomii kilka lat temu z łaciny(Bochenka) przeszła na angielski (Gray). Zgłoszenie