Napisano 7 Październik 201114 l comment_3848 Drodzy koledzy/koleżanki, mam pytanie ściśle kliniczne. Mam ciekawy przypadek 15-letniej dziewczyny z mojej miejscowości, u która od początku wakacji zaobserwowała u siebie następujące objawy: - "chrzęszczenie" lewego przedramienia (przy ruchu supinacyjno/pronacyjnym) - brak czucia smaku w lewej części języka - osłabienie siły mięśniowej lewej kończyny górnej - nieznaczne opadanie lewego kącika ust Czy ten pierwszy objaw może mieć związek z pozostałymi objawami i czy dadzą się ująć w jedną jednostkę chorobową? Niestety są to jedyne dane na temat tej dziewczyny (nie mam radiogramów, ani innych badań) :/ Edytowane 7 Październik 201114 l przez Mateusz Palczewski Uściślenie tytułu Zgłoszenie
Napisano 7 Październik 201114 l comment_3851 Może być porażenie n. twarzowego wywołane zapaleniem lub czymś, neurologii nie miałem - więc bardziej nie pomogę. Zgłoszenie
Napisano 7 Październik 201114 l comment_3869 A powiedz najpierw czy była juz u jakiegoś lekarza? Nie masz radiogramów, ale moze wiesz coś o tym czy było robione jakies MRi/TK? Zgłoszenie
Napisano 7 Październik 201114 l Autor comment_3871 Niestety tak jak mówiłemwięcej szczegółów nie mam. Jak coś więcej się dowiem to napiszę Zgłoszenie