Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jakie jest Wasze zdanie na temat robienia specjalizacji z alergologii bez specki z interny czy pediatrii? Totalny bezsens i późniejsze problemy w dokładnym diagnozowaniu pacjentów czy niekoniecznie?

Napisano

Są tacy, co się ze mną ie zgodzą, ale ja jestem za. Oczywiście - wiedzę będziesz miała mniejszą niż ktoś, kto skończył internę. Musisz się liczyć z koniecznością samokształcenia. Jednak jeśli uczciwie zrobisz moduł podstawowy (70 tygodni interny plus kolejny rok staży), nie dasz się zastraszyć, żeby siedzieć na swoim oddziale cały czas, to też się sporo nauczysz. A szybciej zostaniesz specjalistą niż robiąc najpierw internę, a potem bujając się, żeby ktoś Cię zatrudnił na alergologię z etatu. 

Znam ludzi, co robią moduł i siedzą wyąłcznie na własnym oddziale, nie umiejąc leczyć prostego zapalenia płuc i do wszystkiego jęczą o internistę (głównie kardiolodzy, bo oni mogą robić staż z interny u siebie, a często mają syndrom Boga), ale znam i takich, co robią coś szczegółowego modułowo, ale przemęczyli się na internie i podstawowe jednostki są w stanie spokojnie wyleczyć. 

Więc ja jestem za modułami.

Napisano

Hypersonic, bo jeszcze nikt nie skończył alergologii modułowo, o co pyta autor wątku ;)

Napisano

Wiem o co pyta autor, nawiązuje do sugestii że staż cząstkowy z interny jest kluczowy.

Wszystko zależy od aspiracji itd, są okuliści którzy realizują się jako "optometrysta plus"a są tacy co lubią operować.

Ja spotkałem wielu algologów typu : spojówki/katar alergiczny --> odczulanie + ambulatoryjna kontrola astmy u dzieci