Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Czy jesteście za wprowadzeniem kary śmierci?

Czy istnieją według Was jakiekolwiek sytuacje, w których kara śmierci ma uargumentowanie?

Temat założyłem trochę pod wpływem zamieszania apropo's kary śmierci i PiSu. Sam jestem przeciwnikiem kary śmierci i chyba nie znajduję żadnej sytuacji, w której mógłbym być za nią.

Napisano

Również jestem jej przeciwnikiem, za to zwolennikiem kary bezwzględnego dożywocia i wprowadzenia ciężkich prac (p. przy budowie dróg itp.) dla wszystkich więźniów, któzy sie nadaje, bo koszty które generuje utrzymanie więżnia w Polsce są wyższe niż dochód niejednej uczciwie zarabiajacej rodziny.

Napisano

W sumie to dziwne że PiS głosi hasła "Stop aborcji", "Życie jest święte" itp a jest za karą śmierci! To chore xD

A ja osobiście jestem przeciw karze śmierci. Zbyt wiele było przypadków kiedy ktoś został skazany niesłusznie. W przypadku więzienia można taką osobę uwolnić, zrehabilitować i wypłacić odszkodowanie a w przypadku kary śmierci takiej możliwości niestety nie ma.

Wyobraźcie sobie że wracaliście z klubu nocą a następnego ranka ktoś znajduje blisko waszego domu ciało dziewczyny. Cały problem w tym że w czasie jej śmierci kamery na stacji benzynowej zarejestrowały was blisko miejsca w którym zginęła. Trafił się też świadek który zeznał że wyszła z klubu z chłopakiem w czarnej kurtce - zupełnie jak wasza.... A starsza pani widziała z okna jak z krzaków wybiegał wysoki brunet - ooo tu też widać podobieństwo.

Do tego dochodzi kiepski obrońca i ambitny prokurator który jakimś cudem przeforsował przed sądem teorię o gwałcie którego nie było.. i motyw gotowy.

Za rok dostajecie zastrzyk i idziecie do piachu. Po dwóch latach okazuje się, że prawdziwy sprawca włączył jej telefon komórkowy i został złapany przez policję. Słaba perspektywa, prawda?

Napisano

Jak ktoś jest wielokrotnym mordercą( mordował po ucieczkach , po wyjściu , na przepustkach , współwięźniów) bez sumienia i poczucia winy , śmieje się sprawiedliwości w twarz a przy tym społeczeństwo musi mu dożywotnio zapewnić całkiem niezły byt lepszy niż dużej cześć uczciwego społeczeństwa to ja wcale nie uważam ze kara śmierci to głupstwo

• 3 months later...
Napisano

Przeciw! Zdecydowanie przeciw.

Po pierwsze: 1. Bałabym się wszechobecnych pomylek i skazywania ludzi bezpodstawnie.

Po drugie: 2. Skoro nie daliśmy komuś życia to nie mamy prawa go odbierać - tak uważam.

Napisano

Ja też jestem przeciw karze śmierci, zsyłał bym takich przestępców na jakieś ciężkie roboty.

Co innego jeśli chodzi o kastracje pedofilii, tu jestem absolutnie za.

Napisano

ciężkie roboty jestem jak najbardziej za ale to podobno im uwłacza i łamie prawa człowieka ... ale wg mnie byłby pożytek jakiś chociaż

Napisano

Tak jakby kara śmierci nie łamała praw człowieka ...

Napisano

Prawo odebrania życia komuś ma tylko Bóg...