Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Matura 2012 - biologia, chemia, fizyka

Featured Replies

Napisano

Ja z perspektywy maturzysty 2009 i 2010 oraz studenta medycyny od 2010 roku po przejrzeniu arkusza rzekłbym ze lightowy jakoś - tak do 3 zadań do zastanowienia a reszta z marszu . Pytanie czy to pamieć z liceum połączona z ciekawością świata czy wpływ studiów w których rozwija się niektóre z zagadnień występując na maturze

Napisano

Fizyka podstawowa wystarczyła, żebym przegrał walkę o miejsce we Wrocławiu. Nie wiem jak poprzednie lata bo bez bicia się przyznam przygotowywałem się tylko ze zbioru zadań a nie z matur z lat ubiegłych.

Biologia mile mnie zaskoczyła napisałem w granicach 70% niestety czuję ,że to za mało. Wszystko wyjdzie w praniu jak będą listy rekrutacyjne.

Jutro mam nadzieje napisać w okolicach 70%, boję się ,że się przeliczę.

Napisano

Biologia zbliżona poziomem do lat ubiegłych. Dużo do tłumaczenia, wyjaśniania, ale to wszystko normalne i dało się to napisać.

Fizyka rozszerzona podobna do zeszłorocznej, czyli zupełnie inna niż te sprzed 2011 roku. Zadania niestandardowe, ale do zrobienia po zastanowieniu. Choć mimo wszystko jak ktoś dałby mi jeszcze pół godziny do przewidywanego czasu to wcale bym się nie obraziła. Największą moją zmorą mogą być błędy rachunkowe, bo już nie miałam czasu by to sprawdzić, a przy liczeniu gdzie w wyniku pojawiają się 10^-88 o pomyłkę nietrudno.

Napisano

Nie chcę brzydko mówić ,więc się nie wypowiem o dzisiejszej chemii.

Napisano
  • Autor

Patrzyłem właśnie na arkusze rozszerzone z biologii i fizyki - aż mnie wzdryga jak przypominam sobie odwieczne pytanie "co autor miał na myśli", "co można napisać, a co nie", "jak napisać żeby być dobrze zrozumianym". Na pewno macie to obecnie obcykane i będzie dobrze, ale ja już wolałbym nie próbować ;)

Blacknred - jakieś niespodzianki dziś na chemii?

Napisano

Niespodzianki w postaci nowo sformułowanych zadań. Dużo chemii fizycznej. Jednym słowem porażka.

Napisano

Dawno mnie tu nie było :) Jestem bardzo zadowolona z chemii, liczę na około 93%. O biologii nie wiem co myśleć. Poczekam, aż egzaminatorzy zaczną sprawdzać arkusze, to podpytam mojego korepetytora o niektóre dyskusyjne pytania. Ogólnie nastawiam się już na medycynę, tylko jeszcze nie wiem, w jakim mieście wyląduję. Może Kraków? Czas pokaże :)

Napisano

Najgorsze w tym wszystkim jest uczucie ,że mogłem zrobić więcej. No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, zobaczymy jakie będą wyniki i progi punktowe w tym roku. Może złapie się Katowic w ostatnim naborze. Jeżeli nie to wybiorę jakiś kierunek i za rok poprawię samą chemię.

Napisano

Nie łamać się, składać wszędzie, szlochać dopiero gdy nie uda się bankowo tj, po ogłoszeniu ostatnich list, próbować za rok. Walczyć i nie marudzić ;)