Napisano 28 Lipiec 202528 Lip comment_773506 Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na łuszczycę skóry głowy? Chciałabym odstawić wszystko, co chemiczne i sterydowe, i pójść w stronę bardziej naturalnej pielęgnacji. Z góry dziękuję za podpowiedzi! Zgłoszenie
Napisano 28 Lipiec 202528 Lip comment_773507 Olej z czarnuszki – zarówno do picia, jak i do wcierania w skórę głowy. Gotuję też korzeń łopianu i piję napar co drugi dzień. Jeśli masz ciemne włosy, można też płukać głowę wodą po tym wywarze. Zmniejsza łuszczenie i łagodzi swędzenie. Zgłoszenie
Napisano 29 Lipiec 202529 Lip comment_773529 U mnie dobrze sprawdza się zestaw Psorisel – szczególnie emulsja na noc, bo fajnie zmiękcza łuskę i skóra się szybciej regeneruje. W ciągu dnia stosuję szampon z tej samej serii, jak akurat mam wysyp. Kombinacja naturalnych składników z dobrze dobraną pielęgnacją daje mi spory komfort. Zgłoszenie
Napisano 29 Lipiec 202529 Lip comment_773533 Też używam Psorisel, tylko u mnie najbardziej sprawdził się ten płyn na noc – nakładam go bezpośrednio na skórę głowy i zostawiam na kilka godzin. Efekty zauważyłam już po kilku zastosowaniach. Zestaw można znaleźć np. tutaj: https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/psorisel-zestaw-dermokosmetykow-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-szampon-200ml-emulsja-na-noc-200ml-plyn-do-skory-glowy-150ml,138736.html Zgłoszenie